Akinek szép volt az első szülése, milyen lett a második?
Elmondhatom magamról, hogy könnyen, gyorsan, szépen szültem meg a kisfiamat. Nem féltem a szüléstől, minden szuper volt, az első igazán fájdalmas fájástól számítva másfél óra alatt meglett.
Még messze van a következő gyermekvállalás terve, de sokat gondolkozok rajta. Van egy olyan érzésem, hogy mivel olyan szép volt az első, ezért majd a második hosszabb, fájdalmasabb lesz. Amolyan "meglesz még a böjtje" érzés.
Kinek hogy alakult?
Kinek hogy. Valakinek rövidebb a 2., de sok olyat olvastam, hogy hosszabb lett, jobban megszenvedett. Nekem mindjárt itt van a 2. szülés, első szerintem annyira volt nehéz, amennyire kellett. Olyan 8 -9 óra volt az ütős rész. Persze baromira megszenvedtem, de jónéhány embertől cifrább sztorikat hallottam:D Remélem ez most rövidebb lesz egy kicsit. Nekem a terhességgel volt olyan érzetem, mikor elkezdtünk agyalni a másodikon, hogy visszakapom én még, hogy olyan gondtalan és könnyű volt a terhességem az elsővel....hát sajnos igazam lett. Elsővel kutya bajom nem volt, alig vettem észre, hogy terhes vagyok, mindössze a hatalmas elhízásom okozott nehézségeket, de csak annyira, hogy utáltam, hogy alig bírok felkelni, mert nagy darab vagyok. Kifulladni nem fulladtam ki vagy ilyesmi. Viszont most a másodikkal minden bajom van elejétől kezdve és a középidőben se maradtak el a tünetek. Holnap töltöm a 33. hetemet, de már jóformán az elejétől azt kívánom, bárcsak már a szülőszobán lennék:D
Mondtam is a munkatársaimnak, hogy könnyű terhesség- nehéz szülés, és remélem nehéz terhesség-könnyű szülést hoz:D
De jó olvasni a válaszokat. Egyébként az orvosom is azt mondta, hogy nagyon valószínű, hogy gyorsabb lesz.
Köszönöm a válaszokat! Ha még akad tapasztalat, szívesen olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!