Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan aki császárral...

Van itt olyan aki császárral szült, és nem bánta hogy nem hüvelyi úton?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom hogy csalódottak,nehezen dolgozzák fel stb.
2014. okt. 26. 23:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok csalódott és néhány év távlatából azt kell, hogy mondjam, tk. nincs is túl nagy jelentősége.

42. hét elején sürgősségi császárral szültem (200+ vérnyomás, toxémiagyanú miatt- aminek nem volt előjele, nem voltam magasvérnyomásos beteg stb.)

Nem volt könnyű felépülés, de én is és a kisfiam is egészségesen átvészeltük, apa beért a kórházba, mire a gyermek megszületett (én már szerencsére bent voltam, a fogadott orvosom is beért otthonról kb. 15 perc alatt- már úton volt).

Nem vagyok csalódott, holott ez egy nagyon komplikált, valóban mindkettőnk életét/egészségét komolyan veszélyeztető helyzet volt.

Akkor is és most is inkább örülök, hogy komplikáció nélkül, profi segítséggel lezajlott az egész és túlestünk rajta.

Nem maradt bennem keserűség, nem sínlette meg sem az anya-gyermek, sem a férjemmel való kapcsolatom- így alakult valamiért, ezen utólag változtatni nem lehet.

Örültem, örülök, hogy egészséges, okos, szép kisfiam van, én is rendbejöttem a gyermekágy alatt.

Nem ez a legfontosabb dolog, amire emlékszem a terhességből/szülésből.

2014. okt. 27. 10:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Az elsőnél 16 óra vajúdás után tolófájásokkal vittek a műtőbe. Nem értem, mit lehet bánni, vagy nem bánni, így alakult.:)

A másodikkal sürgősségi volt, ott meg szintén nem volt opció.

Nem kellett feldolgoznom semmit, egyszerűen meg kell érteni, hogy ez volt a mi utunk, így volt biztonságos. Aki ezt a részt nem fogja fel, és az önértékelése attól függ, hogy császárral vagy hüvelyi úton szült, ott valójában mélyebben van a gond. Nem kell ezen ennyit lovagolni szerintem. Kint van a baba és egészséges, az a lényeg. Azon kell elgondolkodni ilyen esetben, hogy ha nem császározzák meg és valami baj lesz, azt hogyan dolgozná fel az illető anyuka. Akkor már nem is akkora probléma az a császár, ugye?

2014. okt. 27. 13:21
 13/14 anonim ***** válasza:
nekem a 3.baba lesz 2 héten belül császárral.Az első kettő sima volt.Most így alakult.kicsit félek a császártól de nem érzem magam rosszabbul,hogy ő nem simán jön a világra.Az ő egészsége a legfontosabb.
2014. okt. 27. 14:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Amiatt senkinek nem kellene rosszul érezni magát, mert úgy alakult, hogy császárral kellett szülnie,mert attól még lehet nagyon jó anya. Bennem akkor merülnek fel kétségek, ha valaki csak azért akar császárt, mert semmilyen fájdalmat nem akar eltűrni még a gyereke érdekében sem és balga módon azt hiszi, ez a könnyebb út. De nem vagyunk egyformák, nem ismerek ilyen nőt, mert a környezetemben sokan szültek, de egyik sem könyörgött a császárért a dokinak, szóval, lehet, hogy tévedek és attól még az ilyen nők is lehetnek szuper anyák, csak kicsit nehéz elképzelnem, mert hát ennyi áldozatot sem tud meghozni a gyerekéért. De ez csak az én véleményem. Én természetes úton szültem. 16 óra vajúdás után végül az oxitocin hozta meg a kívánt a hatást, mert nem tudtam tágulni rendesen. Felmerült a császár lehetősége is, és ott abban a helyzetben, ha a doki azt mondta volna, szükséges, akkor belementem volna és nem is lenne lelkiismeretfurdalásom, mert bíztam volna a dokimban, hogy ez így a jó. Tervezünk kistesót, akit szintén természetesen szeretnék megszülni, bár az elsővel is iszonyat sokat szenvedtem, sokszor hittem, nem bírom ki a fájdalmat. Nem érzem emiatt hősnek magam, vagy ilyesmi. Jó lenne, ha szülni fájdalommentesebb volna, de a császárt csak azért nem kérném, hogy nekem jobb legyen, mert a természetes szülés, akár elhiszi ezt valaki, akár nem, napjainkban is "természetesebb" és jobb, mint a császár.
2014. okt. 27. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!