Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nincs tisztába ezzel...

Miért nincs tisztába ezzel sok anyuka?

Figyelt kérdés
A minap beszélgettem egy újdonsült anyukával. Szóbajött a szülés. Önsajnáltatóan mesélte, hogy az ő lánya koraszülött volt, 38 hétre született. Amikor óvatosan szóvá tettem, hogy ez nem koraszülés volt, megharagudott hogyhát hogy mondhatok ilyet hisz 2 héttel korábban született. Úgy érzem megbántottam mert nem kezdtem el sajnálni. Szóval a kérdésem hogy miért nincsenek néhányan tidztában azzal hogy a 36 héttől már nem koraszülöttségröl beszélűnk?
2014. okt. 14. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem csak ezzel, de számtalan más alap dologgal sincsenek tisztában a nők. Sem azzal, hogy milyen jogaik vannak, sem azzal, hogy mikor indokolt egy-egy beavatkozás és mikor nem, és vakon hisznek az orvosaiknak, akik folyamatosan beleavatkoznak a természet menetébe, mert féltik a pertől a feneküket. Felháborít az egész eü rendszer, a tájékozatlanság, az emberi butaság, és sok minden más is. De el kell fogadni, mindenkinek egyéni felelőssége, hogy tanul és tájékozódik-e előtte vagy elszenvedője annak, ami vele történik.
2014. okt. 14. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár az én lányom akart volna 38 hetesen kibújni, akkor nem indítottak volna "túlhordás" miatt, és tágultam volna talán rendesen stb...még benn akart maradni, erőltették szegénykémet hogy megszülessen. Sok mindent nem tudnak a nők, a saját testükről sem. Nagyon sokan még a nemi szervükkel sincsenek tisztában.
2014. okt. 14. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Ez engem is nagyon zavar, manapsàg nem èrtem mièrt hiszi a nők egy rèsze, sajnos a többsèg hogy ha ő 11re van kíirva csak akkor szülhet, ès ha 9en jön akkor màr koraszülött.

Nekem is volt ilyen aki megsertodott mert 38hètre születetett korababàja közelèbe mertem lèpni a vàróban, ès rögtön mellè tette hogy alig volt 3kg....ès ez is bizonyítja hogy koràn jött ...aha.....csak èpp nem is tudjàk ez mivel jàr. Nem jàrnak beaz inkubàtorhoz, nem hadjàk ott minden nap fèlvehogy mikor jö a telefon hogy baj van, vagy nem kellnek reggel rögtön azzal a gondolattal, hogy hol es hogyan talàljàk a babajukara.

2014. okt. 14. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos sok nő olyan felelősen, felkészülten vállal gyereket, mintha ma bármelyikünk elmenne utasszállító gépet vezetni, mert ahhoz van kedve.
2014. okt. 14. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
a nagykönyv szerint betöltött 37. hét után már nem számít koraszülöttnek a baba, szóval a 38. hét az aztán végképp nem koraszülés, nekem 35+6 hétre született a kisfiam, de mivel jó volt a súlya és evett is, így nem került át koraosztályra, az igazság az, hogy nagyon sokan tényleg nincsenek tisztában a dolgokkal, ennél fontosabbakkal sem sajnos, pedig lenne idő utánanézni...
2014. okt. 14. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, betöltött 37. héttől nem koraszülött egy baba. A fiam 36+5-re született és az áll a papírokon, hogy egészséges korababa, tehát annak vették. Én nem sajnáltatom emiatt magam. 3.5 kg-os 55 cm-es gyönyörű kisfiút szültem, pedig nem is számolták el a heteket. A fiamnak elég volt ennyi idő odabenn :)
2014. okt. 14. 16:44
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös! Akkor hasonlóan jártunk :)
2014. okt. 14. 16:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem koraszülött...aki 30-32 hétre születik,az már igen!
2014. okt. 14. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!