Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Muszáj ott szülnöm?

Muszáj ott szülnöm?

Figyelt kérdés

Első kisfiamat Miskolcon a Semmelweisbe szültem! Szerintem 10/10 a kórház, az ellátás, a személyzet!

Ez 2012-ben volt! Azóta változott a felállás és már az egri kórházhoz tartozunk kerületileg! De annyi rosszat hallottam róla! Elvileg nincs epidurálra lehetőség! Az első babám 36 óra vajúdás után született meg Eda nélkül meghaltam volna! Én nem akarok egerbe szülni! Emellett orvost sem akarok fogadni mert az első terhességem alatt havi 15ezrem bánta a fogadott dokit aki a szülés napján nyaralt.... Szóval nem akarok ismét szívni! De viszont párom kereszt apja vezető kardiológus a Semmelweisbe! Tudom hogy nincs köze a szülészethez de esetleg ő el tudná intézni hogy ott hozzam világra a második bébit?

2014. okt. 9. 11:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát ha ennyire csókos vagy szerinte el, de talán a keresztapukát kellene megkérdezni, mert mi idegenek nem tudhatjuk, hogy ő mi mindent tud elintézni, de gyanítom, hogy nem lesz gondod.
2014. okt. 9. 12:01
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Én úgy tudom mindenki ott szül ahol akar, függetlenül attól, hogy "csókos"-e vagy nem.
2014. okt. 9. 12:04
 3/12 anonim ***** válasza:
válassz orvost, és szülj ott, ahol ő dolgozik
2014. okt. 9. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Hogy a kersztapu mit tud intézni, azt tőle kérdezzétek meg. Elvileg akkor szülhetsz ott, ahová nem tartozol, ha fogadsz orvost, aki a kiválasztott helyen dolgozik. Persze ha már akutan beindult szüléssel megjelensz, mindenhol kötelesek ellátni - de ha nincs fogadott orvosod, aki ráírja a kiskönyvedre, hogy a nem-illetékes kórház is fogad, a mentő csak a területibe fog vinni.
2014. okt. 9. 12:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia, én is a Semmelweisben szültem. Szerintem is válassz ott orvost, menj el vmelyik orvos miskolci magánrendelésére, utána Nst-re már úgyis a kórházba küld, azzal gyakorlatilag már oda tartozol.

Ha érdekel, szívesen ajánlok 1-2 orvost, jópár név van a tarsolyomban, 4 gyerek után...

2014. okt. 9. 12:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát nekem Szemán doktor úr volt a fogadott dokim! És nyaralt amikor szültem! Így Dr. Vrastyák Péter volt mellettem!
2014. okt. 9. 12:36
 7/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ha te magad mész a Semmelweisbe szülni, annak semmi akadálya, ehhez még igazából fogadott doki sem kell, csak autó és sofőr, aki bevisz, ha itt az idő. Viszont ha mentő visz, az csak az egribe vihet.
2014. okt. 9. 12:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem is Szemán volt! Sajnos ilyen előfordul bárkivel, a második fiamnál éppen magánrendelésen volt Mezőkövesden, már nem ért be, így ő Fenesinél született, de én utána is Szemánhoz mentem. Én sem azt néztem, hogy csakis őnála szülhetek, hanemhogy bármi van is abban a kórházban szüljek, amivel nagyon megvagyok elégedve. Vidéki vagyok, ha nincs fogadott dokim, a Megyeibe kéne mennem.

Bárkit választhatsz onnan, az a lényeg, még ha nyaralni menne te akkor is ott szülsz a Semmelweisben.

Van most ott egy arab származású doki, a nevét nem tudom, a szobatársam nála szült, na ő mondta, hogy ez a doki megmondja a tarifát előre, de akkor vállalja, hogy bármi történik ő ott lesz!

Sok ismerősöm szült Gubásnál is, őt is dícsérik.

Nekem azért volt jó Szemán, mert abszolút nem pénzéhes, nem kellett mindig a magánrendelésére menni, legtöbbször a kórházba hívott uh-ra, ott nem fogadott el pénzt, amúgy meg viccelődő, közvetlen, a szülőszobán jól jön a stílusa!

Sógornőm Fenesinél szült ő meg őt dícséri, úgyhogy van ott egypár jó orvos meg a szülésznők is!

2014. okt. 9. 12:51
 9/12 anonim ***** válasza:

szia

ott szülsz,ahol akarsz.ha épp nyaralsz a Balcsinál és elfolyik a magzatvized,nem fognak Egerbe visszavinni.én veszprém megyei voltam,de a fejér megyei kórházba mentem be szülni,folyó magzatvízzel,bár csak 20 perc volt az út.

viszont ha mentővel viteted magad,akkor az a körzetibe fog szállítani

nem kell fogadott orvos ahhoz,hogy másik kórházba menj.nem fognak elküldeni.ha mégis megkérdezik mit keresel ott,kamuzd,hogy a mamáéknál voltál épp :)

2014. okt. 9. 13:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Na jó, de mi van ha nem indul meg a szülés? Túlhordás vagy más komplikáció miatt be akarják fektetni a kórházba, és/vagy indítani netalántán császározni akarják az egri kórházban?

Akkor mit csináljon? Ha odajár végig uh-ra nem biztos,

2014. okt. 9. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!