Magzatvíz elfolyása után van valami maximum idő ami alatt ki kell szedni a babát ha nem jön magától?
Magyatvíz elfolyása után 2 órán belül be kell érni a szülészetre (nekem kevés folyt el, nem siettem, 3 óra után értem oda, kicsit csóválták a fejüket).
Majd szülés előtt/közben/után kap 1 antibiotikumos szurit. Egyébként hagyják nyugodtan vajúdni.
Nekem éjjel 3-kor folyt el a magzatvíz és 14 óra múlva lett meg a baba.
Nyomták belém az oxit, meg kaptam antibiotikumot is.
10-kor folyt el a magzatvíz, kb 7 órával később született meg. Utólag, a zárójelentésemen láttam, hogy oxitocint is kaptam. Mondjuk a kitolással gondok voltak, elakadt a szülőcsatornában, de mire erre rájöttek, már bekötötték (akkor nem is figyeltem rá, illetve azt hittem, hogy fiziológiás sóoldat vagy ilyesmi).
Nálam annyiból volt macerás a helyzet, hogy már beékelődött a szülőcsatornába, tehát császárt nem lehetett már. Viszont a csontos részben elakadt a feje. A dokim, aki általában úgy szokott kinézni, mint aki Xanaxot reggelizik, nyilvánvalóan ideges volt, káromkodott, kapkodott. Itt jöttem rá, hogy komoly gond lehet. Végül egy komplett csapat jött be, fentről tolták, lentről húzták (vákuummal), de szerencsére gond nélkül kiszedték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!