Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Születési támogatás, hol...

Születési támogatás, hol mennyi-t ad az önkormányzat?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kismama vagyok és most olvastam erről a lehetőségről. Mivel a neten nem sok mindent találtam ezért anyukákhoz, hozzáértőkhöz fordulnék, hogy hol mennyit lehet kapni?

2014. aug. 5. 21:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
En vagyok az v.keruletes valaszolo.az meg kimaradt hogy nalunk ingyenes a rota virus elleni vedooltas.azert az is nagy segitseg.
2014. aug. 6. 16:02
 12/18 anonim ***** válasza:
IV. kerületben ha jól tudom ajándékcsomagot adnak.
2014. aug. 6. 16:46
 13/18 Bella 86 válasza:
sziasztok! 20 kerületi önkormányzatnál adnak születési támogatást? Ha igen akkor mennyit?
2014. aug. 6. 19:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Az önkormányzat születési támogatásban részesíti

- a szülőanyát,

- a gyámot, ha a gyermek a születését követően 180 napon belül –jogerős határozat alapján a gondozásába került

- az örökbefogadó szülőt, ha szülést követő 180 napon belül az örökbeadást jogerősen engedélyezték

- apát, ha a gyermek édesanyja elhunyt, vagy a szülői felügyeleti jogot kizárólag az apa gyakorolja,

feltéve, ha a szülés időpontját közvetlen megelőzően legalább 1 éve ( állandó bejelentett ) lakóhellyel rendelkezik kerületünkben.

Amennyiben az anya még nem rendelkezik egy éve lakóhellyel kerületünkben, méltányosságból akkor is megállapítható a támogatás részére, ha a gyermek édesapja legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik a kerületben.

A támogatás iránti kérelmet , a szülést követő 180 napon belül lehet benyújtani.

A támogatás összege gyermekenként 10.000,-Ft.

Igénylő; Budapest Főváros XX. kerületben legalább egy éve lakóhellyel rendelkező, szülőanya ( gyám, örökbefogadó szülő, apa)

Ezt találtam remélem segít :)

2014. aug. 7. 10:49
 15/18 anonim ***** válasza:
A 13-k kerületben is van ilyen támogatás,nem tudja valaki?
2014. aug. 7. 11:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi állandó lakcím alapján Érdiek vagyunk,a fiam és a lányom is kaptak csomagot,100db pelenka,takaró,nem szerinti ruhák,gumis lepedő,zokni.Viszont Százhalombattán lakunk,itt nem tudom van-e csomag vagy pénzbeli segítség,de a ROTA és a HPV ingyen van.
2014. aug. 7. 11:37
 17/18 Bella 86 válasza:
köszönöm szépen a segítséget!!
2014. aug. 7. 15:06
 18/18 A kérdező kommentje:

A 13. kerületi önkormányzat 20 ezer forintot ad a start számlára, amit majd 18 éves kora után tud felhasználni.

Ez egy 2013-07-31.-i hozzászólás, az információ pedig innen van;

[link]

Valaki Zala megyéből tudna valamit mondani?

2014. aug. 8. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!