VBAC, vagyis hüvelyi szülés császármetszés után: tudnátok TAPASZTALAT alapján KÓRHÁZAt ajánlani Budapesten?
Szia,
Lehet itt jobban tudnak segíteni (VBAC támogató csoport Magyarország):
Sok infó, sok tag akiknek már sikerült
Róbert Klinika-dr.Nyéky Boldizsár illetve dr.Herczegh Szabolcs
Előbbi a sógornőm nőgyógyásza,egy császár után,kétszer szült nála simán.
Herczegh doktor pedig az én orvosom,kb.10 éve,és már gyakorlati tapasztalatom nincsen(mert simán szültem) elméletben támogatja
A facebookcsoportot köszönöm, kértem a tagfelvételt :-)
Sajnos magánkórházat nem engedhetek meg magunknak, de a választ köszönöm.
A Szent István Kórházban szültem császár után. Amiket elmesélések alapján tudok, itt adják meg a legtöbb lehetőséget, illetve itt a legkevesebb a baba és mama állapotától független korlát.
Az orvosom Ujvári Attila volt, szülésznőm Bakóné Gottfried Anikó, és volt szuper dúlám is, Mélykúti Andrea. Mindannyian nagy tapasztalattal rendelkező, sok VBAC-t kísért szakemberek.
És, mivel bababarát kórház, ha mégis úgy alakul, hogy császármetszésre kerül sor, akkor is igyekeznek, hogy a lehető legtöbb dolgot megkapja a baba abból, ami a legjobb neki, így a legritkább esetekben van programcsászár vajúdás nélkül, az apuka azonnal a csupasz mellkasára kapja a babát, az anya ellátása után ugyanúgy együtt lehet a család és minél hamarabb az anyánál helyezik el a babát. Császárosként szerencsére nem próbáltam a kórházat, de a sima szülés után nagyon békések voltak a kórházi napok. Békén hagytak, de ha bármi kellett, akkor segítettek.
És a vajúdás/szülés alatt is csinálhattam bármit, sétálós, rádiós CTG volt, ha nem lett volna foglalt, akkor akár kádba is mehettem volna, van víz alatti CTG, annyi a hátrány, hogy császáros előzménnyel nem szülhetünk az alternatív (kádas) szobában.
A beavatkozásokkal és az idővel nagyon barátságos a rendszer, tényleg mindenre hagynak időt és kapsz döntési lehetőséget is, ha szeretnél. (Dönthettem, hogy első este maradok az osztályon, hazamehetek, vagy megpróbálnak valamit tenni, utána kérek-e fájdalomcsillapítót, kérek-e NoSpát, bevihettünk mindent, aminek szükségét éreztük, kimehettem a folyosóra, mikor anyukám a kisfiammal bejött a labdámmal. Választhattam pozíciót, míg be nem kellett avatkozni, de az nem rajtuk múlt. Ott lehetett férj és dúla is, lehetett enni, inni, szóval olyan barátságos volt minden, különösen a tatabányai kiképzőtáborhoz képest (Szent Borbála Kórház).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!