Hogy fordulhat elő, hogy valakinek elcserélik a babáját szülés után? Nagy az esély rá?
Nem tudom, hogy fordulhat elő, de én azt nem értem, hogy egy anya hogy törődhet bele.
Ha nekem másnap másik babát adtak volna, akkor addig hisztizek, amíg elő nem kerítik a fiam.
Szerintem max olyan helyen fordulhat elő, ahol nincsenek külön szülőszobák, hanem egyszerre többen is szülnek ugyanabban a teremben, az újszülötteket meg máshol látják el. Ott esetleg el tudom képzelni.
De szerintem a legtöbb kórházban saját szobában szülnek a nők, a gyereket meg ott helyben látják el, teszik rá a karszalagot, ami leesni se tud, csak ollóval lehet leszedni, szóval lehetetlen elcserélni a gyerekeket.
Nem tudom, de én is gondolkoztam ilyesmiken,mert nekem szülés után rögtön kivitték a babámat, nem is láttam,csak felöltöztetve hozták vissza fél óra múlva miután engem összevarrtak.És ez tavalyelőtt volt,nem 20 éve.. Elvben simán odahozhatták volna a másik szobában szülő nő gyerekét nekem,nem tűnt volna fel mivel akkor láttam először.
Viszont nem is tudom elképzelni mit élhet át az a család ahol ilyesmi történik..
nagyon ritka ma már, mert igyekeznek rögtön rátenni a jól olvasható karszalagot a babára.
de huszonX éve még gyakoribb volt. engem is elcseréltek.
valami ócska anyag gézre rávarrta(!) a nővér olvashatatlan krix-krax-al a monogrammomat, mint ahogy a többi babának is.
szerencsére még ott a kórházban kiderült a csere, de hát na...
azóta is megvan az a karszalag, hát nem csodálom, hogy elcseréltek, semmit nem lehet elolvasni, ami rajta van és elvileg a nevem.
meg régen úgy tették a babákat, hogy egymás mellett az aznap születettek, így még könnyebb volt elcseréni. nem tudom, ma is játszik-e ez a szokás, de én nagyon rossznak tartom.
Szerintem nagyon kicsi az eselye hogy elcsrelik kb annyi mint hogy valaki meghal mandula mutetben. Szoval gyakorlatilag nem fordul elo.
Azonban ha biztos akarsz lenni a dolgodban barmikor csinaltathatsz genetikai vizsgalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!