Nagyon "kimerítő" császárral szülni?
Egyre jobban úgy fest, hogy a baba mérete miatt császározni fognak, viszont én a természetes szülés híve vagyok....
Valaki leírná a menetét, hogy az utána következő mozzanatokban mi történik?
Mikor kapom a babát cicire stb....esetleg meddig gyógyul a seb...mikor leszek újra 100%-os....
Azért még van reményem a természetes szülésre...
Szia!
Én "vérbeli" császáros vagyok, háromszor szültem így, mert mindegyik baba rosszul feküdt, az első ráadásul haránt...(az elsővel igaz vajúdtam egy fél napot)
Szóval a szülést egyáltalán meg sem érzed, a gerincbe adott érzéstelenítés miatt, amit a műtőben adnak be, miután megtörtént az előkészítés (borotválás, beöntés/ha adnak egyáltalán). Amikor kiveszik a babát, elviszik, és felöltöztetve, megmérve, megvizsgálva visszahozzák egy pillanatra, hogy az arcát megpuszilhasd. Epidurálás után 8/12/24 (vag-vagy) óra múlva kihozzák szopni a babát, mert akkor már fel tudsz kelni, oldalra tudsz fordulni. Elvileg a fejedet az epidurálás után nem lehet föl-le mozgatni csak oldalra, nehogy fejfájásod legyen. Én ezt nem tudtam és az elsőnél lett is. Pár napig tartott, és iszonyúan fájt...a következőknél egyáltalán nem fájt a fejem.
A műtét utáni éjszaka rossz, és az első felkelés a seb miatt. A tej (legalábbis nálam) nagyon hamar beindult,2-3. napon, addig elvileg elég az előtej is, ami egy pár csepp, de tele van immunanyagokkal. Nekem az első császárból nagyon könnyű volt felépülni, a 2. 3. után már sokkal nehezebb, főleg az utófájások miatt, de ez sem törvényszerű...A seb 6 hét alatt tutira begyógyul, van akinél már egy hét után sem érzékeny, sajna nekem kellett a 6 hét főleg az utolsónál.
Szerintem is jobb a természetes szülés, könnyebb a regenerálódás, bár vannak akiket a nehéz szülés nagyon megvisel testileg és lelkileg egyaránt. A császár ha szükség miatt csinálják, megmenti mind a mama, mind a baba életét is adott esetben.
Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert!
Én császár szültem,sajnos.
Életem legrosszabb 3 napja jött utána...
Nem lehettem a babámmal,a sebem pedig pokolian fájt.
A fizikai fájdalom hamar elmúlik,kb. 10 nap volt nálam,de a lelki nehezebb gyógyul.
Nagyon szerettem volna természetes úton szülni,még nem dolgoztam fel,hogy nem sikerült.
Az utolsó percig úgy volt,hogy megszülhetem,nem készültem műtétre.
Nem megijeszteni akarlak,de ez az igazság,nincs mit szépítenem rajta.
Igaz a gyönyörű kisfiam mindenért kárpotol.
3 hetes kisfiú anyukája
Nekem csak az első 2 nap volt nehéz, a mozgás miatt, de a 3.naptól már mindenre képes voltam. A baba az első pillanattól fogva ott volt mellettem, egyszer sem vitték el, max vizsgálatokra. De nem volt a terhemre, jó volt, hogy nézegethettem, elterelte a figyelmet az első 2 nap fájdalmairól. De nekem nem a műtét, hanem a méhösszehúzódások miatt volt fájdalmam, de ugye ez mindenkinek van. Utána még kb 2-3 hétig éreztem az alhasamat, nem fájt, hanem olyan zsibbadós érzés.
A seb már a varratszedésnél gyönyörű volt, szebb mint a 8 évvel ezelőtti vakbélműtétem varrata.
Mivel én előre tudtam, hogy császár lesz, méhlepényprobléma miatt, így olyan érzés, mintha nem is szültem volna, fogalmam sincs még a vajúdásról sem...csak egy műtét volt, amit szerintem sokkal könnyebben átvészeltem, mintha simán szültem volna, nade ...bár a végeredmény számít!:) Ciciztetés mikor?Ez eléggé kórházfüggő. ha baba-mama szobában leszel mint én, akkor bármikor, hisz ott van melletted!:)
Kedves utolsó válaszoló!
A 2. írója vagyok.
Ha szeretnéd valakivel megosztani a lelki bajodat írj privit!
Nekem jól esne,ha ezt megbeszélhetném valakivel!
Szia!Én 19napja szültem császárral.Faros volt a babám azért császároztak.Mikor bevittek a műtőbe,beadták a spinális érzéstelenítést-ez nem ugyan az mint az epi...adtak két helyi lérzéstelenítőt-ez nagyon fájt és nem lehetett megmozdulni..a harmadikat már nem éreztem ez volt az igazi érzéstelenítő.Utánna berakták a ketétert,ezt már nem éreztem csak,hogy matatnak ott lenn..ekkor már egy lepel eltakart mindent.LEmosták 3szor a hasamat fertőtlenítővel és utánna megcsipkedték(ezt utólag mondtá),hogy érzek e valamit..nem éreztem ekkor kezdték a műtétet.Kb 10perc alatt kint volt a baba és még kb 30perc volt,hogy összeraktak.A babát kivitték addig az apával volt,behozták egy puszira.Kb 4.5óra mulva ment ki teljesen az érzéstelenítő,addig infúzióba kaptam 5algopirin és két dalacin injekciót fájdalom csillapításra,plusz még bevettem éjjel vagy 2szem algeszt.délután ötkor hoztak ki a műtőből és este 11kor meg kellett próbálnom felállnom.Nagyon kemény volt,de összeszorítotttam a fogamat és megcsináltam.Közel egy óra volt amíg felültem az ágyban ,de folyamatosan az lebegett előttem ,hogy minnél hamarabb rendbe kell jöjjek ,mert csak így láthatom el a kicsit.Mikor felkeltem csodálkoztak milyen ügyesen totyogok,meg ,hogy nem szédülök,nem fáj a fejem-igaz én olyan éhes voltam meg szomjas a műtét előtt és után,hogy rögtön megettem egy joghurtot meg ittam vagy 2dl vizet.A szülésznő mondta várjak de én mondtam akkor leszek rosszul ha nem ehetem meg-sztem mai napig ez adott erőt.
Másnap is kemény volt felkelni-ekkor elmehettem lezuhizni,készülj fel nagyon vérezni fogsz,segítség kell majd -nekem kellett a felöltözéshez.vegyél eldobható bugyit,mert tönkre teszed a fehérneműidet ha nem veszel-dm-600ft/5db.És vegyél tena ladyt-én normált vettem de érdemes erősebbet venni.A második napon mikor ettem fürdés után eltotyogtam a babámért a csecsemősökhöz és onnatól velem volt végig,kivéve a fürdetéskor.este együtt is aludtunk.Nehéz volt felkellni az ágyból,oldalt feküdni nem is tudtam,de megérte ,hogy velem volt,mert legalább rá figyeltem és nem a sebemre.Annyira jól viseltük magunkat,hogy 3dik nap a dokim már haza is engedett.Sokat kell próbálni ciciztetni a babát,hogy minnél hamarabb beinduljon a tejed,igyad a hipp natal tejserkentőt egyed a homeos bogyókat de ez utóbbit csak addig amíg be nem indul a tejed-ha belövellt hagyd abba szigorúan ,mert leállíthatja-én majdnem így jártam,de a teát ihatod,meg alkohol mentes sört.Készülj fel addig amíg székletet nem produkálsz bennt addig diétáztatnak-ez fontos,hogy a bélrendszer helyesen működjön,de pl nekem annyira össze szűkűlt a gyomrom,hogy máig nehezen eszek,nem kívánok semmit,pedig a tejhez ez kell a kaja meg a pihenés.sokat aludjál,mert csak így lesz tej és fejjed mindig a szopi után,akkor is ha kicsit többnek tűnik már.CSak akkor hagyd abba ha már biztosan van tejed-én is ezzel küzdök már,de már tudom etetni rendesen a babát és félre is tudok kicsit rakni a fagyiba.Nekem most 3hét után a bőröm,a zsírszövetem fáj nagyon nem a seb.Az már egész begyógyult bár érzékeny az is,de a hasam ami nagyon megnyúlt és most csüngős is,meg eléggé szétrepedtem,na ott fáj nagyon,olajjal kenegetem hátha segít,talán..sztem jó időnek el kell tellnie amíg rendbe jön az ember lánya,az a 6hét biztos csak regenerálódás.Kérj segítséget magadhoz-anya,nagyi stb,mert kelleni fog.Csinálják ők a házimunkát,te csak pihenj.Ez nagyon fontos!!!Remélem tudtam segíteni,nem félj a műtéttől nem fogsz érezni semmit.Az első pár nap nehéz lesz ,nem tagadom,de utánna jobb lesz-egy hét után meg teljesen jó lesz hidd el.Gyors és fájalom mentes szülést kívánok és hátha menni fog természetesen is.Ha irreálisan nagy babád nincs akkor nem értem mért nem engedik megszülni természetesen..a szervezetünk úgy van megalkotva,hogy jó legyen minden.20napos baba mamája
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segített nekem minden válaszoló.
Most töltöm szombaton a 38. hetet és teljesen zárt vaghyok, nyomásra se nyílik.
A baba buksija már most 97-98mm, ezért adagolják nekem a császár dolgot, mert nem lehet tudni, hogyha kihordnom a 40 hetet akkor mennyit nő, és én már az elejétől kezdve hősisesen mosolyogva fogadom a szülést semmi félelem, csak azt hangoztatttam, hogy NE császár és akkor nincs gong.Ez az oka annak, hogy adagolják nekem had szokjam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!