Szülés 33 héten, járt még így valaki? Mik az esélyek, milyen gyermek lett? Meddig låtszottak rajta a koraszülött jegyek?
Már megszültêl?
Barátnõm 27 hêtre szült, teljesen egêszsêges nagyfiu már, nem látszik rajt hogy korababa volt :)
általában a nagyon koraszülött babáknál akár 2-3 éves korukig meglátszik, hogy koraszülöttek voltak. Olyan kis--elnézést, hogy így írom, de máshogy nem tudom körül írni- aszottak. Láttam már sok képet neten is, többek között egy ikerpárról, ahol a két gyermeken kábé 3 éves korban is látszott a különbség, pedig egypetéjűek voltak. Magzatként az egyiknek nem jutott annyi táplálék és fele akkoraként született, mint a másik. De személyesen is láttam két ikerlányt, először 18 hónapos korukban, és egyből megmondtam, hogy koraszülöttek voltak. Rá egy évre még mindig látszott. Az egyik csoporttársam 24 hétre szült 2 évvel ez előtt, még mindig látszik rajta.
Viszont 33 hétre született babán szerintem max csak egy évig látszik, ha látszik addig.
Igen màr megvan, pont 33 hètet betöltötte de tõlem örökölt tulajdonsàg miatt 29 hetesnek felelnek meg a mèretek 38cm 1400gr (Èn 41 hetesen születtem 2600gr ès 42cm)
Körülöttünk csak koràbban szülöttek vannak nem tudom így az esèlyeinket. Külsõleg minden babàn làtom a jeleket a magas homlok stb de a sajàtomon nem , nem tdom hogy csak èn nem veszem èszre vagy meg kèsõbb alakul ki vagy nem is kötelezõ làtszòdnia. Mondj6k ez legyen a legnagyobb gondom!!!! Nem tudom mi vàr rànk :*(
Szia kismama!
Először is gratulálok a babádhoz! Sok boldogságot, örömöt és többet között jó egészséget kívánok nektek!
Sajnos, ha már úgy alakult a helyzet, hogy a baba korábban érkezett, akkor korábban érkezett! Nem lesz másabb a többi gyermektől! Össze fogja magát szedni és utol fogja érni a kortársait. Akkor is a tiéd ha egy kilóval kisebb mint a másé. Sok szeretetet kell neki adni odafigyeléssel és nem lesz gond!
Minden jót kívánok nektek!
Az enyémek is 33. héte születtek.
Alapból rajtuk sem látszott annyira a korababaság, csak kevesebb volt a husi. 1 éves korukra màr abszolút eltünt a különbség. Közel 7 évesek, és senkiben föl sem merül, hogy korababàk voltak. Sokan mondják, hogy szép kislànyok, pedig ennyi időseknél màr nem szoktak csak úgy "muszàjból" idegenek ilyet mondani :)
Mozgás-és értelmi fejlődésük mindig a valós koruknak megfelelő volt. A nagycsoportban ők az egyetlenek, akiknek se nevtanba, se logopédushoz, se fejlesztőpedagógushoz, se pszichológushoz nem kellett jàrniuk.
Babakorukban sokszor vizsgàlták őket, de soha semmi bajuk nem volt.
Szóval nyugodj meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!