Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés 33 héten, járt még így...

Szülés 33 héten, járt még így valaki? Mik az esélyek, milyen gyermek lett? Meddig låtszottak rajta a koraszülött jegyek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 2. 07:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Már megszültêl?

Barátnõm 27 hêtre szült, teljesen egêszsêges nagyfiu már, nem látszik rajt hogy korababa volt :)

2014. máj. 2. 07:21
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Ne aggódj. Nekem el volt öregedve a méhlepényem és a dokim azt mondta, hogy a 28. hétig ha kibírom nem lesz gond. Amikor a 30. héten is túl voltam, akkor azt mondta, hogy már ilyenkor semmi gond ne lehet a babával. 30.hét után született babák nagyon hamar utolérik a korosztályos babákat. Mivel szinte az utolsó hetekben csak feküdtem így 38 hét 4 napra szültem.
2014. máj. 2. 07:25
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

általában a nagyon koraszülött babáknál akár 2-3 éves korukig meglátszik, hogy koraszülöttek voltak. Olyan kis--elnézést, hogy így írom, de máshogy nem tudom körül írni- aszottak. Láttam már sok képet neten is, többek között egy ikerpárról, ahol a két gyermeken kábé 3 éves korban is látszott a különbség, pedig egypetéjűek voltak. Magzatként az egyiknek nem jutott annyi táplálék és fele akkoraként született, mint a másik. De személyesen is láttam két ikerlányt, először 18 hónapos korukban, és egyből megmondtam, hogy koraszülöttek voltak. Rá egy évre még mindig látszott. Az egyik csoporttársam 24 hétre szült 2 évvel ez előtt, még mindig látszik rajta.

Viszont 33 hétre született babán szerintem max csak egy évig látszik, ha látszik addig.

2014. máj. 2. 07:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen màr megvan, pont 33 hètet betöltötte de tõlem örökölt tulajdonsàg miatt 29 hetesnek felelnek meg a mèretek 38cm 1400gr (Èn 41 hetesen születtem 2600gr ès 42cm)

Körülöttünk csak koràbban szülöttek vannak nem tudom így az esèlyeinket. Külsõleg minden babàn làtom a jeleket a magas homlok stb de a sajàtomon nem , nem tdom hogy csak èn nem veszem èszre vagy meg kèsõbb alakul ki vagy nem is kötelezõ làtszòdnia. Mondj6k ez legyen a legnagyobb gondom!!!! Nem tudom mi vàr rànk :*(

2014. máj. 2. 08:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia kismama!

Először is gratulálok a babádhoz! Sok boldogságot, örömöt és többet között jó egészséget kívánok nektek!

Sajnos, ha már úgy alakult a helyzet, hogy a baba korábban érkezett, akkor korábban érkezett! Nem lesz másabb a többi gyermektől! Össze fogja magát szedni és utol fogja érni a kortársait. Akkor is a tiéd ha egy kilóval kisebb mint a másé. Sok szeretetet kell neki adni odafigyeléssel és nem lesz gond!

Minden jót kívánok nektek!

2014. máj. 2. 09:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek is 33. héte születtek.

Alapból rajtuk sem látszott annyira a korababaság, csak kevesebb volt a husi. 1 éves korukra màr abszolút eltünt a különbség. Közel 7 évesek, és senkiben föl sem merül, hogy korababàk voltak. Sokan mondják, hogy szép kislànyok, pedig ennyi időseknél màr nem szoktak csak úgy "muszàjból" idegenek ilyet mondani :)

Mozgás-és értelmi fejlődésük mindig a valós koruknak megfelelő volt. A nagycsoportban ők az egyetlenek, akiknek se nevtanba, se logopédushoz, se fejlesztőpedagógushoz, se pszichológushoz nem kellett jàrniuk.

Babakorukban sokszor vizsgàlták őket, de soha semmi bajuk nem volt.

Szóval nyugodj meg :)

2014. máj. 2. 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátnőm kisfiam is 33 hétre született, voltak kisebb gondok vele, huzamosabb ideig bent voltak a kórházban. De most meg nem mondanád róla, hogy koraszülött volt. 8 hónapos, de már jóval előbb jó húsba került a drága, semmivel sincs lemaradva a korabeliektől. Kis vaskos és eleven.
2014. máj. 2. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!