Koraszülés utáni terhességnél mennyire kell tartani, hogy megint elòbb jön a baba?
Az iker szülések 90%-a kora szüléssel végződik!
Én az első kislányomat 31 hétre szültem meg 1770 grammal és 47 centivel, próbálták visszatartani, de nem sikerült.
A második terhességemnél a 30. héten megindult a szülés nyílt a méhszáj erős görcsök, de visszatartották sikeresen végül 40+3 napon született 3770 grammal és 51 centivel. (kislány)
A harmadik terhességem a 29 héten indult meg, gyorsan nyílt a méhszáj, azt mondták pár óra és megszületik, nem sikerül visszatartani annyira előrehaladott! Valami csoda történhetett mert sikerült, végül 40+1 napon született meg 3300 grammal, és 51 centivel.( kislány)
A negyedik terhességem zökkenőmentesen zajlott, nem akart megindulni a szülés, 40+5 napra született a kisfiam indított szüléssel, végül 13 óra vajúdás után sürgősségi császármetszéssel végződött. 3840 grammal érkezett és 52 centivel.
A másik hármat spontán könnyen két és fél órán belül megszültem, az az érdekes, hogy a lányok mindegyike előbb kiakart bújni, a kisfiamat pedig úgy kellett kirobbantani! :D
A fiam 35 hétre született, magzatvíz kezdett el szivárogni, és meg se próbálták már visszatartani. Teljesen egészséges volt, 2600 gramm, 53 cm.
Utána én is végig aggódtam, különösen a 34. héttől, hogy a tesó bírja ki tovább odabent, ő 39+2 hetesen született, 3250 grammal és 54 centivel.
Ismerek egy másik anyukát, ahol az első baba 34 hetesen született toxémia miatt, a második nála is rendes időben született, majdnem bent maradt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!