Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet szülés után azonnal főzni?

Lehet szülés után azonnal főzni?

Figyelt kérdés

A főételeket és a köretet megfőzöm előre és lefagyasztom 2 hétre, de a levesnek nincs hely. Férjem nem tud főzni, nagyszülők messze.

Vegyek tasakos levest?

2014. ápr. 23. 15:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Vegyél!
2014. ápr. 23. 15:46
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Azonnal nem lehet, mivel akkor még a kórházban vagy. Ha viszont hazamész azt csinálsz amit akarsz, főzhetsz takaríthatsz ami tetszik meg amit bírsz. A kímélés nem azt jelenti, hogy kelni feküdni kell egész nap. Másnak semmi segítsége nincs, esznek isznak elvannak :)
2014. ápr. 23. 15:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy hónapig kaját rendeltünk, minden reggel frisset hozott a futár. Nem szégyen. A frásznak hiányzott a háta közepére annyi állás nap, mint nap. Örültem, hogy a babát el tudom látni, meg ki tudok menni wc-re.
2014. ápr. 23. 15:49
 4/15 anonim ***** válasza:
93%

Persze, hogy lehet főzni. Időd lesz rá, mert az első hetekben a kisbaba jó esetben csak eszik és alszik.

Főzzél egyszerű dolgokat, aztán majd meglátod. Ha eszel iszol rendesen szüles után, akkor nyugodtan csinálhatod azokat a házimunkakat, amiket előtte.

2014. ápr. 23. 15:50
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

Igen, csak előbb tusolj le!

Sorry, nem hagyhattam ki...

Amikor hazamentünk, én is főztem, mert főleg a leveseket kívántam. Ha bírod, főzzél.

2014. ápr. 23. 15:55
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Azért előtte legalább zuhanyozz le!

Basszus, hát leülsz, megbeszéled a férjeddel, hogy cuncimókus, most nem lesz leves egy darabig, mert szülök neked egy gyereket.

Egyen vajas kenyeret, melegszenyát, meg rántottát.

Szülés után pár hónapig örülsz, ha lyuk van a se.ggeden, szinten tudod tartani a háztartást, nem szalad minden helyiség, és MÉG a gyereket is elláttad, főleg, ha anyatejes.

Én pl. fél évig csaknem óránként szoptattam, és nem is volt hajlandó semmit elfogadni anyatejen kívül, és üvegből még azt se. Nem volt miből válogatni, ha azt akartam, hogy életben maradjon a babám: szoptatás, pisilés, inni két kortyot, enni picit, két dolgot odébb tenni, egy tányért elmosogatni, és váááá, már ordít is a gyerek, hogy éhes. Este is max. három óra alvás zsinórban.

Ez a hozzátáplálásig tartott, és az se varázsütésre ment, hanem ro.hadt lassan. (Mára szerencsére erős, a koránál nagyobb, jól evő, nem válogatós gyerek lett).

Ebben az időszakban tudod ki érdekelt, hogy lesz-e leves meg főétel a férjnek frissen főzve?!

Az gyakoribb volt, hogy ő csinált nekem egy szendvicset vagy levest, hogy addig is pihenjek.

2014. ápr. 23. 15:56
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Biztosan lehet, ha minden jol megy.

Nekem nem ment minden jol, de meg igy is tudtam volna fozni a hazaerkezes napjan. Csak masra akartuk szanni az elso, kozos napokat. Rendeltunk kajat addig, mig a ferjem is itthon volt velunk, hogy ilyennel ne kelljen foglalkozni. A lanyunk kb. 3 hetes koratol fozok en megint.

2014. ápr. 23. 15:57
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
Főzhetsz , akár mást is, nem csak leveset. A baba szopi után úgy is alszik, akkor lesz rá időd. Nem kell egész nap feküdni, elég kevesebb is. Csak nehezebb munkákat ne csinálj. A babát sem kell azonnal felvenni, ha egy picit nyöszörög vagy sírdogál.
2014. ápr. 23. 16:02
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
És mi lenne, ha egy ideig nem ennétek levest? na bumm.
2014. ápr. 23. 16:09
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

"A babát sem kell azonnal felvenni, ha egy picit nyöszörög vagy sírdogál." Na gratulálok....mindezt egy újszülöttel. Nem egyforma a fontossági sorrend mindenkinél.

Bármint lehet csinálni, de ha szoptatni fogsz tudni, azért jobb, ha minél többet pihensz. Nem kell egész nap henteregni, de amit a baba enged, töltsd pihenéssel, főleg az első pár hétben.

2014. ápr. 23. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!