Mitől függ, hogy a kisbaba mekkora lesz kilóra meg centire?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 3. 08:26
1/12 anonim válasza:
Ez jó kérdés, engem is nagyon érdekelne. Egyébként azt gondolom, hogy elsősorban a genetikán múlik, vagyis hogy a szülők, nagyszülők milyen testalkaltúak.
2/12 anonim válasza:
Attól, hogy milyen adottságokat örököl, illetve mikor bújik ki. :-)
Ha 38-39 hét előtt jön a világra, bizonyosan kisebb mérettel rendelkezik, mintha bent tölti még pár hetet.
Volt egyszer egy kérdés, ott linkeltek valamilyen kalkulátort, hogy kb. mekkora lesz, de nem hiszek az ilyesmiben. Ha meg lehetne állapítani ezt, egy párnak csak azonos súlyú, hosszúságú gyerekei lehetnének...
3/12 anonim válasza:
Nálunk mind két gyerek az apja méreteit örökölte! Fiam apja 4 kilóval született , fiam 3900grammal, lányom apja, két és fél kiló körül volt, lányom 2700grammal született!
4/12 anonim válasza:
Genetika!
Illetve ha az anya dohányzik, kórosan alultáplált, alkoholizál vagy kábítószeres akkor kis súlyú újszülöttre számíthat.
5/12 anonim válasza:
Egy normális életvitelt folytató anya mellett, elsősorban genetika szerintem. Mi a férjemmel mindketten magasak vagyunk és nem vagyunk vékonyak, a fiunk 3900 grammal és 55 cm-el született. Most 22 hónapos, 15,5 kg (úgy, hogy ahogy itt olvasom nála kisebb gyerekeknél kevesebbet eszik) és 93 cm, tehát ő most is nagy és valószínűleg felnőttkorában sem lesz törpe.
6/12 anonim válasza:
Szerintem ezt senki nem tudja. Én 165cm vagyok 60kg, párom 170cm 75kg. 4100g született a fiam 58cm vel. Párom 4000g volt születésekor és 54cm én 3600g voltam és 54cm. Amint látod nagynak születtünk, főleg férjem, de nem lettünk nagyok. Féltem, hogy 4kg lesz a babaám, de uh-n mindig megnyugtattak, hogy nem elsz annyi, már így ránk nézve sem lesz annyi mert nem vagyunk mi sem nagyok. Hát igen, nem vagyunk nagyok. :D De ettől még óijás babám lett.
7/12 anonim válasza:
38+0 napra született 52 cm-el és 3740g-al a kisfiam. És biztos, hogy anno a ciklus 14.napja körül volt a megtermékenyítés (tehát jó a terhességi kor számítás), mert figyeltük. a férjemmel mindketten 172 cm-erek és 65, 70 kg-ok vagyunk.biztos sok múlik a genetikán, de fonotos a terhesség alatti életmód táplálkozás is...talán a terhesvitaminozás is...
8/12 anonim válasza:
Azt mondják a statisztikák, hogy a szülők születési hosszát-súlyát "öröklik", illetve állatoknál nézték, hogy inkább az anya méreteit (hogy el- és kiférjen). De persze erre sok baba rácáfol, illetve nem mindegy az sem, hány hétre születik és milyenek a "benti körülményei" (anya magassága, életmódja, méhlepény vérellátása, magzatvíz mennyisége, betegségek, ikerterhesség...).
9/12 anonim válasza:
Genetika és szerintem egy kicsit az életmód és a táplálkozás. Anyukám 40 évvel ezelőtt (is) anorexiás és munkamániás volt. Az utolsó napig dolgozott, mikor velem volt terhes. 4 kilót hízott terhessége alatt. Én 2300g-mal születtem. Én hasonló alkat vagyok, de rendesen eszem, a cégem táppénzre küldött terhesen, és mindkét gyerekem 3500g-mal született.
10/12 A kérdező kommentje:
Én lassan 10 kilót szedtem fel és 26 hetes kismama vagyok.Remélhetőleg nem lesz pici baba.Idáig orvos nem utalt semmi roszra.
2014. ápr. 3. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!