Le tudnatok irni nekem a szulest koveto elso jonap nehezsegeit?
Ezek fognak elhangzani:
Vajon eleget alszik? Nem sok? Nem kevés? Elég neki ez a kaja? Miért sír? Fáj a hasa? Honnan tudom meg, hogy fáj-e a hasa?
eleget alszik?eleget eszik?miért nem büfizik?miért bukik ennyit?jól öltöztetem?nem fázik?melege van?miért sír,fáj a hasa?vagy fázik?vagy még éhes?elég tejem van?jó a tejem?
jaj ennem is kéne...jaj meg zuhanyozni...kivihetem már olyan szép idő van?vagy ne mert nagyon fúj a szél?a doki azt mondta mérjem,valóban fontos?
ébresszem 3 óránként vagy hagyjam aludni?
ööö kb nagy hirtelen ez jutott eszembe.
Mellette feszülő mell,hormonok miatti túlérzékenység,káosz...de amúgy tök jó az egész :D
Mikor alszik már el? Ha alszik... miért alszik ennyit?! Mikor kel fel?! Felkeltsem, ne keltsem?
Sír...mellre teszed/tápszert adsz, még mindig sír. Büfi? Éhes maradt? Fázik? Melege van? Biztos éhes...de nem eszik...akkor a hasa fáj. Miért nem büfizik? Miért nem eszik?
Van elég tej? Hogy a bánatba kell csomómentesen bekeverni a nyamvadt Ar-es tápszert?!
Kivihetem? Mi adjak rá? Betakarjam-kitakarjam?
Hogy a szarba kell használni azt a rohadt fürdetőkrémet? Ennek ilyen csomós, undi cuccnak kell lennie?!
Mikor fog leesni a köldökcsonk? Leesett a köldökcsonk!!!!!
Asszem...kakált. Pelucsere, megint kakált, peluscsere, újra kaka...
Lehet, hogy lázas? Huh, abba a pici popsiba hogy dugjam a lázmérőt?
Mosolyog, próbálod lefényképezni, persze akkor nem csinálja...
Anyám... ki kellene szedni a szemöldökömet, lassan olyan leszek, mint Fidel Castro...Jézusom, már eltelt egy hónap! Úristen, már egy hónapos a gyerek... :)
Az előttem hozzászólók mindent elmondtak, a frappáns kérdéses válaszok különösen tetszettek:D
Számunkra a férjemmel az éjszakai 3 óránkénti kelés volt a legkimerítőbb, 1 hét után olyanok voltunk, mint a zombik. A férjem nagyon cuki volt, mindig kelt velem szoptatáshoz. Amíg én fejtem (muszáj volt az elejét lefejni, mert különben ömlött a tejem, a babám meg fuldoklott), addig ő pelenkázott. Amíg szoptattam, addig ő szunyókált, de utána a büfizetést átvette. Szerintem fontos a csapatmunka, persze nagyban számít, hogy az apa mennyire terhelhető, az én férjem az első egy hónapban itthon tudott lenni velünk, munka mellett nyilván nem hagytam volna, hogy éjszakázzon velünk.
Másik nagy probléma nálunk az állandó méricskélés volt, második gyereknél biztos, hogy nem fogok mérleget kölcsönözni, iszonyat sok stressztől kíméltem volna meg magam, ha nem méregetem állandóan, hogy mennyit hízik. (nekünk anno a védőnő ajánlotta a mérleget, mert sokat fogyott a kórházban a babám. már bánom, hogy hallgattam rá)
Harmadik nehézség az öltöztetés volt, egyszerűen sosem találtam el, hogy mi a megfelelő öltözet, rengeteget bénáztam, hol túlöltöztettem (ez volt a gyakoribb), hol kevésnek bizonyult a ruha.
Akkor ezek hatalmas problémának tűnnek, most már csak mosolygok rajtuk. Nyilván minden baba és szülő más és más, lehet, hogy nálatok a fentiek nem fognak előfordulni, így ne stresszelj rá semmire:)
Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!