Második szülésnél is vágnak gátat?
Figyelt kérdés
2014. márc. 30. 11:34
1/10 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ... nekem mondta a dokim,hogy megpróbáljuk mert szerinte menni fog,én paráztam,hogy szakadni fogok,de megnyugtatott,hogy vágni fog ha úgy látja. Nem vágott :D
2/10 anonim válasza:
Engem vágtak,túl gyorsan bújt kifelé a manó,így muszáj volt.
3/10 anonim válasza:
Engem is vágtak egy kicsit,de csak mert gyorsan jőtt a fiam.:)
4/10 anonim válasza:
Ha úgy látják, hogy mindenképp szükséges, akkor biztos vágni fognak, nem számít, hanyadik szülés. Ha szerencséd lesz, akkor nem kell.
5/10 anonim válasza:
Engem elsőnél se vágtak. A doki és a kórház hozzáállásától függ, nem attól hogy hányadik szülés.
6/10 anonim válasza:
Az is kórházfüggő, hogy elsőnél is vágnak-e. Ahol én szültem, ott első szülésnél mindenképpen csinálnak gátmetszést, de vannak olyan kórházak, orvosok, ahol akár már az első szülésnél is lehet úgy szülni, hogy ha nem szükséges, akkor nem vágnak.
De többedik szülésnél általában azért tényleg a helyzetből szokták eldöntetni, hogy vágnak vagy sem. Olyankor nem kötelezően csinálják meg.
7/10 anonim válasza:
Elsőnél vágtak, először csak kicsit, de azt még kétszer újraszabta a doki, annyira szűk volt a kijárat.
Másodjára új dokim volt, úgy gondolta, hogy majd ő a profi szülésznővel megoldja gátvédelemmel. Nem jött be, muszáj volt vágnia. Szerencsére mindkét esetben gyorsan gyógyult, semmi igazán kellemetlen nem volt utána.
8/10 anonim válasza:
Kórház, orvos és helyzetfüggő. A kórház, ahol szültem gátmetszés párti, az orvosom gátvédelem párti, de ennek ellenére nálam muszáj volt vágni, mert egy korábbi sérülés miatt félő volt, hogy a régi heg szakad. Beszéld meg az orvossal, hogy ő hogyan szokott eljárni második szülésnél. Nálunk a legtöbb orvos mindig vág, de az én dokim például az elsőnél is csak akkor, ha muszáj.
9/10 anonim válasza:
Szerintem ez nagyrészt az alkatodtól függ. Nekem már első szüléskor beígérték, hogy még az ötödiknél is gátmetszés lesz, mert anélkül nem fogok tudni soha szülni. Legalbb a gátvédelmen nem kell aggódnom :)
10/10 anonim válasza:
Nekem vágtak, sőt a harmadiknál is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!