Miskolc Megyei Kórház szülészet?
Június végére vagyunk kiírva, fogadott orvosom van, aki a Megyeihez tartozik.
Minden információ érdekelne, hogy milyenek az ottani körülmények, mennyire emberségesek, normálisak a dolgozók (nővérek), mennyi a benn töltött idő, milyen segédeszközök vannak, apás szüléssel kapcsolatosan infók stb....
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ez oké, én is tudom, de sajnos nem tudok mit tenni, az orvosom oda tartozik és nem vagyok hajlandó leváltani.
Egyéb információ?
Szia!
Két éve szültem ott az első gyerekemet, és most júniusban fogom a másodikat. Röviden megpróbálom Neked leírni a tapasztalataimat. Amikor megindult a szülés bementünk (hajnal volt) rögtön jött egy kedves szülésznő, egy orvos, megvizsgáltak, felvették az adatokat, elhelyeztek a szülőszobán, és megvártuk az orvosomat, mert farfekvés császármetszésem volt. Itt mindenki végtelenül kedves volt velem. A férjem mindenhol ott lehetett (szülőszobán, műtőben). Aztán egy napig voltam a császáros őrzőben. Az osztályos nővérkékre se lehetett egy rossz szavam sem, nagyon aranyosak voltak. Ha van fogadott orvosod - meg egyébként is - jó szobába fogsz kerülni (ha érted mire gondolok). A kórház nem szép, a wc-t ajtót nem lehet zárni, a kaja nagyon rossz. A babát csak üvegajtón keresztül mutathatod meg a látogatóknak. A csecsemős nővérek között volt kb. 3, amelyik olyan bunkó volt, hogy még el is sírtam magam. De ki lehet bírni azt a pár napot. Sima szülés után 3. napon lehet hazamenni, ha minden ok. Én a 4. napon mehettem volna, de besárgult a picur, ezért még egy napig maradtunk. Mostmár sokkal rutinosabb leszek, nagyon sokat tanultam az első szülésből, és nem is félek annyira. Ezekhez képest nem tudom mi változott az elmúlt két év alatt. Ha tudok még valami segíteni, kérdezz nyugodtan! Minden jót Nektek!
Húúú, regényt tudnék írni a terhespatológián majd a gyermekágyon töltött 6 hetemről...
Kezdjük ott, hogy valóban lepratelep, de igazából fent a gyermekágyon ez egyáltalán nem volt zavaró, még úgy sem, hogy helyhiány miatt én a "rossz folyosóra" kerültem, persze normális, kétágyas szobába. Fürdőbe a másik folyosóra jártam, egyébként pedig nem is találkoztam feketékkel, mert nem mentem ki, ennyi. Fent mondhatni tisztaság van, a fürdőben nincs zuhanyfüggöny, vagy hasonló és a wc ajtókat általában nem lehet bezárni. A nővérek (nem a csecsemősök) gyakorlatilag nem sok vizet zavarnak, nem is láttuk őket csak reggel, mikor lázat mértek. Ha nagyon kellett új hálóing, vagy ágynemű, akkor éppen adtak fogcsikorgatva, de ettől többet ne várj tőlük. A csecsemősök nagy része szintén mintha ott sem lenne, első babás létemre semmit, de semmit nem mondtak el, vagy mutattak meg. Ha nagyon kértem, akkor segítettek, de egyébként csak hozták-vitték a babákat. Nem mondanám senkire, hogy bunkó, inkább olyan semmilyen...
Összességében egyébként én abszolút pozitívként éltem meg a bentlétet, nem is voltak ilyen szempontból nagy igényeim, szóval békén hagytak, ha békén hagytam őket. Viszont már 3 éve sem adtak semmit a babának, szóval jó ha mindent viszel (pelus, popsitörlő, krém stb.).
Szülés (ha már így fordítva haladok...)
Bocs, most mennem kell, folytatom majd, addig kérdezz, ha van konkrét kérdésed! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!