Valakinek van tapasztalata a kadban szulesrol?
Figyelt kérdés
Kadban szeretnek szulni, mert kulfoldon elek, ahol gatvedelem van. Meg egyebkent is szimpi a viz :)2014. márc. 21. 06:10
1/5 anonim 

válasza:

Nemrég voltam szülőszoba látogatáson, körbevezettek, kád is van. Kérdeztem, hogy milyen arányban szoktak kádban szülni. A vezető szülésznő mondta, hogy vajúdni sokan beleülnek, de kivétel nélkül maguktól kimásznak a kitolási szakaszra, ahogy ő fogalmazott "úgy tűnik, hogy ösztön szinten szárazföldi állatok vagyunk".
Illetve orvostanhallgató barátom mondta, hogy miután látott vízben szülést, ő nem engedne abba a kádba rokont szülni, mert nem túl szívderítő látvány a vízben kitolás alatt úszkáló széklet, vér, vizelet, egyéb testnedvek. Vízen kívül egy gyors törléssel el tudják nagy részét távolítani, így viszont az egyre szennyezettebb vízben ücsörög a szülő nő.
2/5 anonim 

válasza:

En os kadban szerettem volna szulni.bele is mentem(a kitolasra ertunk be a korhazba ami 3,5oras volt) de egy masfel ora mulva mar nem esett jol es kijottem.jol tettem mivel nalunk sincs beontes jott ez meg az...vizben eleg gaz lett volna.igy srm volt kellemes..de a gatvedelem sikerult.:-)
3/5 anonim 

válasza:

Én is szerettem volna vízben szülni,be is szálltam a kádba vajúdás alatt, nagyon jól esett, de úgy ellazultam, hogy egy óra alatt semmit sem tágultam, így inkább kiszálltam én is. De egy próbát megér szerintem.
4/5 anonim 

válasza:

Hu,nagyon jó! 2.szülésem vizben volt.Elötte volt beöntés, igy nem volt vizben uszkáló széklet darabok:D:D Igaz izomlázam volt utána,máshol kell az erőket kikoncentrálni. Első szülésemnél is volt gátvédelem,jó volt a szülésznő.:) Engem ellazitott és könnyen kibujt a kisfiunk.Elfolyt a víz és kb másfél órára rá kint volt. Amikor kibujt akkor rögtön szálltunk ki és a méhlepény már a franciáágyon született meg. Addig a mellkasomon vbolt betakargatva a kicsi....
5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Imadom a vizet sajnos nem tudtam terhesseg alatt sem lemondani a furdesrol, muszaj a vizben ucsorognom kicsit. Itt gatvedelem van es ugy tudom hogy vizben kevesebb a repedes eselye.
2014. márc. 21. 10:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!