Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kitolási szakaszban is...

A kitolási szakaszban is adnak még EDA-t?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom olyankor már nem, mert érezni kell mikor jön a fájás.
2009. dec. 14. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem adnak.
2009. dec. 14. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem először adtak egy adagot, amikor még vajúdtam és mondták, hogy 2 óra múlva megy ki a hatása. Akkor kérhetek megint. Mikor letelt a 2 óra nagyon el kezdett fájni, úgyhogy szóltam, hogy kérek, de közben mondtam, hogy már tolófájásaim vannak. Akkor bekukkantott a szülésznő és mondta, hogy nem adhat, mert szülni fogok. Behívta a dokit és ő úgy látta, hogy még kaphatok egy adagot. Éreztem, hogy mikor van fájás, de nem voltak túl erősek, de azért tudtam mikor kell nyomni.
2009. dec. 14. 18:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Az egyik ismerősöm azt mondta neki adtak.

Nehezen tudom elhinni, mert én sem kaptam csak elötte.

2009. dec. 14. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
EGy bizonyos szakasz után már nem adnak. És ez nem konrétan a kitolás, már előbb eljön az a pont, hogy nem adnak, mert nincs ideje hatni.
2009. dec. 14. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem ot semmit sem adtak
2009. dec. 14. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, de a kitolási szakasz már nem fáj
2009. dec. 15. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha adnának, nem éreznéd, mikor kell nyomni, és az nagyon nehezítené a baba kibújását. Egyébként valamennyire még hat általában, így is a gép segítségével nézik a fájásokat és irányítanak. Arra készülj, hogy EDA mellett éppen ezért, mert nem érzésre, hanem utasításra és többnyire össze-vissza nyomsz, általában jóval nagyobb lesz a vágás, és nagyobb az esélye az ödémáknak is. Az EDA csak akkor hasznos, ha annyira kimerült vagy már, vagy olyan alapbetegséged van, hogy enélkül vlsz. császármetszésre lenne szükség, így egy időre pihentetnek vele a kinyomás előtt. Egyébként nem érdemes kérni, a fent leírtak miatt, ráadásul amikor átmegy a fej a keresztcsonton, az épp úgy fáj, mert arra nem hat. Amikor kimegy a hatása, a szülés után, akkor meg kirázhat a hideg, remeghetsz, van, akinek migrénes rohamokat és/vagy hátfájást is okoz.
2009. dec. 16. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!