Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kaparnak?

Szülés után kaparnak?

Figyelt kérdés
3x szültem mindhárom után csináltak odabenn valamit. Úgy láttam mintha egy hosszú ollóval(?) végén vattával valamit csináltak odabent. Igazábol nem volt fájdalmas (vagy csak szülés után nem)de nagyon kellemetlen volt, konkrétan olyan érzés volt, mintha a méhemet huzkodták volna a "kijárat" fele. Ez kaparás?
2014. márc. 5. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a méhlepényt nézték meg.
2014. márc. 5. 20:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem kaparás. A szülés után hüvelyi feltárást végeznek és megnézik, hogy van-e sérülés, vérzés, amit el kell látni.
2014. márc. 5. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
ha kijön épen a lepény akkor nem kaparnak
2014. márc. 5. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem semmi ilyesmit nem csináltak, szülés után nem turkáltak.
2014. márc. 5. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha szülés után nincs sérülés, bentmaradt lepénydarabka, akkor nem piszkálnak...
2014. márc. 5. 23:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Kitakaritanak vele...mástol is hallottam már.

Ha kaparnak akkor az kaparo érzés,

2014. márc. 6. 00:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben nem maradt vissza lepényrész, nem csinálnak küretet. Ugyanakkor feltáráskor a doki egy koherrel (vagy csipesszel) benyúl a méhedbe, ami közé egy steril buci (gézlapból áll) van fogva. Ezt bent megpördíti, ha esetleg maradt bent burokdarabka, az rátapad. Ezt ugyanígy megismételheti steril betadine-os bucival is (a betadine-nak érösszehúzó - vagyis vérzéscsillapító - hatása is van).
2014. márc. 7. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!