Külföldi kismamáktól szeretnék kérdezni: melyik országban éltek és mennyibe kerül ott egy szülés?
olaszorszagban fogok szulni marciusban.
a szules ingyenes a korhazban! senkiben fel sem merul meg a lehetosege sem, hogy fizetni kene erte ha biztositott vagy(dolgozol, adot fizetsz, van tb kartyad). a terhesgondozas nagy szervezest igenyel(jo elore elo kell magad jegyezni minden vizsgalatra)es az nem teljesen ingyenes (vizitdijat kell fizetni), csak a kotelezo vizsgalatok vannak ingyen. en maganorvoshoz jarok, mert szamomra ez kenyelmesebb(eddig a 26. hetig 500-600 euronal tartunk, beleertve a vitaminokat is).
tehat, ha igy folytatjuk, akkor is a szulesig a maganorvosra, akire tenyleg szamithatok kb. 1 havi atlagkeresetet fogunk kolteni, ami azert annyira nem tragikus.
boldog babavarast minden kulfoldre"szakadt"kismamanak!
És külföldön (akik válaszoltak) meddig szoktak otthon maradni a babával, csak kíváncsiságból kérdezem? meddig szoptatnak?
Bocs az OFF-ért.
Ja de ebbe bent volt h 2 napig ellatas a korhazba es nekunk ugyan volt biztositasunk de a szulesre nem volt ervenyes.Most van mar papirunk tehat ingyen lesz a kovetkezo szules.
a kanadai voltam
Engem kb 2-3 het mulva csaszaroznak Venezuelaban. Tudom, nem angol nyelvterulet, de kulfold. Itt a csaszar 3000-4000 dollar korul mozog (annak megfelelo bolivar). Ha van biztositasod, akkor altalaban az egeszet fedezi, de munkahelyi biztositas eseten esetleg csak egy reszet. Osszes szulesi szabi 18 het, ebbol elvileg 6-ot szules elott, 12-ot utana kapsz, de eltolhatod, hogy 2 elotte es 16 het utana. Erre az idore a teljes fizetest kapjuk, felteve ha az embernek van allasa.
Boldog babavarast mindenkinek!
35+6 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!