A férjem apás szülést szeretne, de én nagyon idegenkedem a dologtól. Nektek mi a véleményetek róla, tapasztalatok? Esetleg valami áthidaló megoldás, kompromisszum?
Első baba, még csak 14 hetes vagyok, de a férjem már a legelső pillanattól mondogatja hogy apás szülést akar. Én viszont jobban szeretném, ha a kezét tördelve várna a folyosón, ahogy régen volt szokás. :)
Nem akarom, hogy lássa, hogy szenvedek, a vért sem bírja,és attól is félek, hogy ha végignézi a szülést, többet nem fog tudni nőként tekinteni rám. (Tudom hogy ez valószínűleg hülyeség, de akkor is így érzem.)
És persze annak is jobban örülnék, ha a gyerekünket már szép tisztán, megfürdetve pillantaná meg először, nem véresen, gyűrötten.
Nálatok hogy volt, illetve mit tanácsoltok? Van valamilyen kompromisszumos megoldás, hogy mindkettőnknek jó legyen? Vagy engedjek neki?
Mi is úgy terveztük, hogy vajúdáskor bent lesz és a végén kimegy. Aztán mégsem ment ki. Eszébe sem jutott. :)
Amúgy nekem mindegy volt, hogy bent akar-e lenni, vagy sem. De azért jól jött, hogy ott volt, mert volt társaságom és úgy gyorsabban telik az idő, mint egyedül. :)
Ja és nálunk azóta sincs gond a szexuális vonzalommal.
Szia!Nekem is hasonló aggodalmaim vannak,hogy a szülés után megundorodik tőlem stb. De bent lesz, mert nem akar kimaradni belőle, meg persze lehet hogy lelkileg jobb lesz nekem is, ha mellettem van, még ha úgy is kell látnia. Azt ő mondta, már az elején, hogy ő csak a fejemnél lesz, sőt ha ne adj Isten császároznak akkor is bejön, de akkor is csak felém fordulva.
Én ha lehetne akkor a szüleimet is behívnám szülésre, mert lelkileg sok erőt adna, de abból kiindulva, hogy apukám milyen, meg se kérdezem. De párom nélkül nem megyek szülni az biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!