Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is jobban fáj a tamponf...

Másnak is jobban fáj a tamponfelhelyezés szülés után?

Figyelt kérdés
4 hónapja szültem, most menstruálok először, és egyszerűen rettenetesen fáj, ahogy felhelyezem a tampont. Mitől lehet? Fog ez enyhülni a későbbiekben?
2014. febr. 4. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Használj betétet. Nagyon száraz lehetsz azért fáj.
2014. febr. 4. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem holnap lesz 6 hónapja, hogy szültem. Már azóta 3x menstruáltam. Az első 2 alkalommla nagyon fájt a tampon felhelyezése, pedig ömlött belőlem a vér, óránként kellett a szuper tampont, plusz alatta éjszakai betétet cserélni. A 3. menszinél viszont már jobb volt, olyan volt mint terhesség előtt, nem éreztem kellemetlenséget, és a mennyisége is visszaállt szerencsére. Szerintem neked is változni fog majd.

(Egyébként én azt hallottam hogy a szülés utáni első menszinél nem szabad tampont felhelyezni, hogy a szülés utáni cucc had tudjon rendesen kiürülni. Mondjuk én ennek ellenére is tampont használtam, nekem muszáj volt)

2014. febr. 4. 11:20
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A betétet utálom, éjszakára azt használok, de nap közben nagyon nehezen viselem. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a gyermekágy alatt nem szabad tampont használni, ha később megjön a menszeszem, akkor már szabad. Mindenesetre most muszáj lesz betétet használnom, de remélem, hogy idővel jobb lesz a helyzet, mert el sem tudom képzelni, hogy ha visszamegyek dolgozni nemsokára, akkor betétet használjak.

2014. febr. 4. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia szerintem minden csak megszokás kérdése! Én is sokáig csak tampont voltam hajlandó használni, na meg persze a "szexi" tanga bugyit, de többszöri hüvelygyulladás után az egyik nőgyógy. említette hogy át kéne álljak a másik megoldásra: betét a menszikor, és hagyományos nem bevágó bugyi ( abból vannak szebbnél szebb darabok), sok problémám megoldódott!!
2014. febr. 4. 11:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Én szülés előtt mindig tampont használtam, szülés óta meg nem bírom elviselni. Nem fáj, csak nagyon kellemetlen.
2014. febr. 4. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Az első két alkalom nekem is nagyon fájt, akkor inkább betétet használtam, pedig én is utáltam, de a gyerekágyas időszak alatt egész hozzászoktam. Idővel javult a helyzet, mostmár olyan mint régen, meg sem érzem.
2014. febr. 4. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:
7 hónapja szültem, azóta minden hónapban megjött, és az első két napban fáj amikor felteszem, de csak ahol volt a gátmetszésem.
2014. febr. 5. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:
császárral szültem.6 hétre meg is jött. nekem nem fájt.
2014. febr. 7. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!