Az orvos állapítja meg, hogy szülhetek-e, vagy sem?
Nem csak császár lehet.
Barátnőm 166 magas, és 45 kg, és simán szült egy 3200 grammos gyereket
Ez nagyon sok mindentől függ.
Nekem kifejezetten nagyon széles csípőm van, tehát élből rámondták, hogy ó, hát ezzel nem nagy dolog gyereket szülni. Na, ehhez képest mégis császármetszéssel szültem, mivel hiába voltam széles, a fiam még nagyobb méretekkel rendelkezett, így nem tudtam volna megszülni, de azért próbálkoztunk a sima szüléssel, de aztán a végén rájöttek, hogy nem fog menni, így császár lett a vége.
Szóval ez inkább a szülésnél derül ki, hogy menni fog-e természetesen vagy sem. Mert ez a baba méreteitől is függ. Ha te vékony vagy, de a babád is kisebb méretekkel fog rendelkezni, akkor simán meglehet szülni természetesen is.
Nekem egy barátnőm van, aki 155 cm körül van,vékony, és állítólag keskeny a csípője, (doki mondta neki) és nem engedte neki a 4 kilós kisfiát természetesen megszülni.
Nagyon sajnálja ezt, utólag bánja, hogy nem kérte ki akkor több doki véleményét, mert azóta lett még két babája, így már császárral. Sőt, ő a 3.-nál megpróbálkozott természtesen, (minden gyerkőc 4 kiló fölött volt) de sajnos tényleg nem sikerült, és egy nagyon-nagyon csúnya és hosszú műtét lett a vége, így több gyermeke már nem is lehet neki:-( (akartak volna még egy negyediket is.)
A lényeg, hogy a dokik döntenek erről, de a történetből a tanulság, hogy érdemes több embert is megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!