S. O. S. anyukak,29en megszultem 2. gyermekemet minden komplikacio mentesen 2 es fel ora alatt, de kertem epiduralt ami miatt szornyu fejfajasom van, masnak is volt epidural utan fejfajasa?
Hűűűűű.
Az epidurális térbe adott érzéstelenítő után a fejfájás meglehetősen általános jelenség. A liquor (agyvíz) a szöveti térbe szivárog még egy darabig, ami miatt csökken a mennyisége az őt megillető helyen, és az agyhártya súrlódása okoz fejfájást. Eléggé jellemző mellékhatás. Megoldás: infúzió, és a fej vízszintesen tartása minimum 12 órán át.
A fejfájás extrém esetben akár egy hétig is eltarthat, óriási mennyiségű folyadékbevitellel, súlyos esetben koffein infúzióval lehet rajta segíteni. Akinél igazán súlyos, az nem tud írni gyakorikérdésekre, mert hordágyon jön vissza, és hány a fájdalomtól. Szóval: algopyrin vagy panadol, pihenés, napi 4 liter folyadék és el fog múlni.
Orvos vagyok, ezért abban biztos vagyok, hogy semmidet nem csapoltak sehová.
4-es, de mi a területed?
Mert nálunk is alkalmaztak már ilyen eljárást, mint amit a kérdező leírt.
Szerintem konzultálj a kezelőorvosoddal mindenképp.
Addig is sok-sok folyadék, próbálj koffeines italt fogyasztani, és amennyit csak tudsz, pihenni.
Anaesthesiológus kollégádnál kérdezz rá erre. :)
Nálunk ők végeztek ilyen beavatkozás.
Bocsánat az offért, 6-os voltam.
Kérdező! Mielőbbi javulást kívánok! És kérlek írd meg mi hogy alakaul Veled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!