Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha anyagilag megteheted...

Ha anyagilag megteheted fizetnél a kórházban, hogy vip szobába legyél?

Figyelt kérdés

Elég zsugori vagyok magamra:) A férjem is énis az átlag fölött keresünk, de sokat is dolgozunk érte, a gyerekünknek is mindig megvan mindene, de magamra sajnálom mindig az első és az utolsó forintot is :P Használt ruhákat veszek, turizok, ilyenek, nem nagyon veszek magamnak semmmit inkább csak nekik meg itthonra, pedig megtehetjük. Ilyen vagyok, ez van.

Szóval jövöhéten szülök, vip szoba ára 10e/nap, biztos hogy 6 nap lesz belőle bent.

Fizetnétek a szobáért napi10 ezret ha nem hiányozna az a 60 máshonnan csak azért hogy egyedül legyél, lgyen wifi tv saját fürdő konyha nappali és a babának is kiságy?

2014. jan. 31. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Biztosan. Fogok is erre félretenni
2014. jan. 31. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
Mindenképpen!
2014. jan. 31. 20:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Természetesen. Meg is tettem kétszer. Az elsővel egy ágyas szobában voltam, a kicsivel kétágyasban, de csak azért, mert nem volt egyágyas szabadon. Kevés szobatárs, nyugalom, tiszta fürdő megfizethetetlen szerintem. A wifi, tv nem érdekelt. Konyha, nappali nem volt, de nem is hiányzott.
2014. jan. 31. 20:08
 14/20 anonim ***** válasza:

Én fizettem az elsőnél és a másodiknál is fogok. Megfelelô tanácsot is kaptam mert fogadtam fel Ibclc szaktanácsadót, dúlàt, dokit, szülésznôt nyilván mert belefért..ha nem fért volna bele meg sem fordult volna a fejemben.

Én azt gondolom ha neked nem gond a pénz akkor nem az összegen vacilálsz hanem szeretnél e egyedül lenni vagy sem? Ha igen akkor határozd el. Ha billegsz akkor ez mögött valam más lehet amiért dölöngélsz. A pénzt élvezni is kell fôleg ha általában spórolós vagy. Én is így vagyok ezzel van amire költök de van amire nem illetve használtat veszek:-)

2014. jan. 31. 20:13
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp bérelj egy ilyen szobát, ha nem vág földhöz anyagilag. Nem csak neked, hanem a babának is jó a nyugalom. Második gyerek, már amúgyis tudod mit kell tenni. Én olyan helyen szültem, ahol a férjem is bent lehetett velem, ő gondozta a babát, nekem csak szoptatni kellett. Nagyon jó volt, hogy együtt voltunk az első perctől kezdve. Ha a férjed a nap nagy részét veled tudja tölteni, semmiképp se hezitálj szerintem.
2014. jan. 31. 20:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen, igen és igen!!!!! Elsőre is így kellett volna tennem...
2014. febr. 1. 07:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Igen. Maganklinikan szultem, minden egyes fillert megert.
2014. febr. 1. 10:52
 18/20 zabmester ***** válasza:

Akkor én kivétel leszek, de nem fizetnék érte. Sőt, ha ingyen lenne, sem kérném, hogy tegyenek egyágyasba.

Amikor a fiam született, én örültem, hogy vannak szobatársaim, igaz, nálunk az összes kórterem négyágyas (meg gondolom van egy-kétágyas is, erről nem érdeklődtem), összesen két éjszakát voltunk bent, szerintem teljesen jó volt. Örültem, hogy van kihez szólni. Ha kellett, vígasztaltuk egymást, ha nem jött minden úgy össze, ahogy szerettük volna (pl. szoptatás terén, vagy hasonlók), amúgy meg jókat nevettünk, beszélgettünk. Egyágyasban én unatkoztam volna, meg olyan elszeparáltnak éreztem volna magam.

Persze nyilván más ez, ha már nem az első babáról van szó, de én a másodiknál sem gondolom, hogy élni szeretnék ezzel a lehetőséggel. Oké, hogy jönnek majd látogatni, de azért a nap nagy részében nem tudnak bejönni, dolgozik mindenki.

Amit írtál, hogy mi jár az ilyen vip szobához (mondjuk ez a kifejezés nagyon nem tetszik), azok közül maximum a wifit tudnám értékelni, mert akkor nem ugrana az egekbe a telefonszámlám, amíg bent vagyok. Tv nem hiányozna, a fürdő számomra nem vészes úgy sem, ha négyen osztozunk rajta, a konyhát meg a nappalit nem is igazán értem, a babának meg így is, úgy is van ágya, ha rooming in szolgáltatás van a kórházban (és a legtöbben az van).

De ez csak az én véleményem, nyilván te tudod, hogy hol éreznéd jobban magad, én csak leírtam, hogy nekem erre nem lenne szükségem, sőt, szívesebben vagyok másokkal együtt. De oké, ez azért függ a szobatársaktól is, nyilván vannak idegesítő/bunkó/igénytelen emberek is a világon, velük én sem lennék szívesen összezárva.

2014. febr. 1. 11:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Erre ne úgy gondolj, hogy csak magadra költesz, mert lényegében a babádra is... ő is jobban tud pihenni, aludni, nem riasztja fel 5 másik baba.

Én voltam gyakorlaton az egyik csecsemőosztályon és szerintem egy hatágyas kórteremben minden van, csak pihenés nem. De az tuti biztos, hogy legalább kettő baba nem tud szopni/hasfájós és ezért végigsírja a szoptatási időt. Amelyik kórterem pedig a vizsgáló mellett van, na ott sincs alvás, ugyanis ha 25-30 kisbabát összezárnak, elég ha egy bömböl, az összes többit felveri és áthallatszik (legalábbis ahol én voltam).

Az is kényelmetlen, hogy 4-és 6-ágyas szobákban közös wc, közös fürdőszoba volt. Egyrészt gyakran előfordul sajnos székrekedés szülés után. De még annyi sem jár ezeknek a szerencsétlen anyáknak, hogy nyugodtan próbálkozzanak, mert 3 másik kismama tuti sort áll, van amelyiknek sürgős betétcsere kellene stb. és olyan kínos (volt egy szegény nő aki el is sírta magát mert nem került be időben és megtörtént a baleset).

Talán első babánál még jó, ha van az embernek szobatársa, de akkor is inkább egy kétágyas szoba jobb (ki tudhatja előre, mennyire lesz megterhelő a szülés, szeretne-e pihenni az anya stb.) de úgy mégis van egy anyuka, akihez lehet fordulni, mert vannak helyek ahol a csecsemők nővérek borzasztó barátságtalanok :(

Én mindenképpen fizetnék, inkább gyűjtenék rá, de 1. gyereknél a 2-ágyasat, többediknél az 1-ágyasat.

Nem a tv, meg egyéb extrák miatt... de ott nincsenek 15-en a wc-re, fürdőszobára, és max. 1 baba sír fel.

2014. febr. 1. 12:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Én is fizetnék érte,de sajnos nem tehetjük meg.ha jobban állnánk,tuti kérném én is.

Közel 3 éve spórolunk,hogy "minden" meglegyen a babának,mert nem keresünk túl sokat,nekem 90,férjemnek szintén.(adósság már nincs,így többet tudtunk félre tenni az elmúlt fél évben)

Így tudok fogadott dokit fizetni és így lett mindene meg a kicsinknek,nagyon nagy részben használt,de jó állapotú holmikból.Illetve,mivel a férjem nincs bejelentve,így félre kellett tenni 2 havi bérét,hogy itthon tudjon velünk maradni majd,mert fizetett szabi az nincs.Nekem nagyon fontos volt,hogy itthon legyen velünk,mert én apa nélkül nőttem fel,nem akarok még hasonlót sem.

Sajnos a magánszobára már nem maradna,a doki is drága lesz és maradni kell pénznek,ha bármi történne,gyógyszer kell vagy hirtelen drága orvos a kicsinek,így nem leszek magánszobás.

Aki megteheti,annak tök jó :-)

2014. febr. 1. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!