Megtudtam ma, hogy én annak idején expressiós szüléssel jöttem a világra, mit takar és milyen hatással lehetett rám nézve, mint újszülöttre?
Milyen az az expressiós szülés?
Milyen hatással lehet ez a babára?
Lehet-e ennek pszichés következménye?
Azt jelenti, a doki segít az anyának kinyomni a babát, az anya hasát nyomja a gyomornál, vagyis a baba feneket tolja lefelé, hogy lejjebb csússzon a baba, hamarabb, könnyebben kijöjjön.
Nekem is nyomta a doki a hasam mikor szültem.
Nincs pszihés ütő hatása rádnezve:)
Az anyának meg csak segít:)
Életemben először ma láttam ilyet...
Ránézésre én könnyebb dolognak képzeltem el...
Hatalmas különbség...
Magyarországon hogy néz ki egy szülés? Melyik videó szülésére hasonlít?
Veszélyes lehet, ha a doki "rásegít". Egyrészt nagyobb a gátrepedés esélye, mert nem saját tempóban tágul, másrészt a babának akár el is törhet a kulcs-csontja.
Én is így születtem amúgy, sőt, az első babám születésekor nekem is beleöklözött a hasamba a doki (én nem tudtam róla, csukva volt a szemem, a férjem mondta utólag).
Én hiszek benne, hogy a baba igenis sérülhet pszichésen is. Minél kevesebb beavatkozás, annál nagyobb biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!