Kell fizetni szülésért? Ha igen, mennyit a dokinak, mennyit a szülésznőnek? Bp-en, Szt. Imre kórházban
köszi, akkor másképp kérdezem:
fizettél-e a szülésért, és jó döntés volt-e így, utólag? (másképp bánnak az emberrel, ha fizetős vendég?)
Szia! Igaz nem a Szt. Imrében szültem, de szerintem mindenhol kb. átlagban így van.
Nekem volt fogadott orvosom, akihez magánrendelésre jártam. Ott a tarifa 6000 Ft. Kb. ennek a 10-szeresét szokták adni szüléskor, ha nem mond semmit a doki (nincs szülési tarifája)
Simán szültem, a doki kb. az utolsó 1,5 órában volt bent, és igazából a tisztítást és a varrást csinálta ő. (hálistennek másra nem volt szükség) Így 50.000-et fogunk neki adni, plusz úgyis hozzá járok továbbra is!
Szülésznőm is volt fogadott, és nem bántam meg, mert jó volt, hogy várt valaki a kórházban, hogy felhívhattam, hogy menjünk, vagy még ne, mikor elkezdődtek a fájások, jó volt, hogy amíg a doki nem jött a páromon kívül ő is foglalkozott velem, dumáltunk, tartotta ő is a lelket bennem, plusz a vizsgálatokat is tök jól végezte. Neki 30.000-et adtunk, és a köv. babónál is ezt a párost (négyest :o) - doki, szülésznő, párom, én no meg a babó) szeretném. Nekem megérte ennyiért.
De ha nincs fogadott dokid, vagy szülésznőd, tényleg nem kell fizetni, csak ha akarsz.
A csecsemősöknek és nőverknek nem adtunk semmit, mert nem is értek volna rá "csak velem" foglalkozni, így felelsleges. Na meg a 4 napban kb. minden nap mások voltak...
Szia! Én császáros voltam itt és 100.000.- adtam. Ahogy hallottam itt a korházban 80-100.000.- adnak a dokiknak. És el is várja még a szülésznő is. Sajna!!
De persze te döntesz, ha nem adsz akkor sincs semmi baj, legfeljebb koppan a doki!!
utolsó, te szültél már?
mert elméletben egyetértek, csak elég sok rosszat hallani arról, hogy aki nem ad kenőpénzt, azt nem ugyanúgy látják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!