Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kell fizetni szülésért? Ha...

Kell fizetni szülésért? Ha igen, mennyit a dokinak, mennyit a szülésznőnek? Bp-en, Szt. Imre kórházban

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs magán dokid akkor nem kell fizetni!!!Szoktak adni,de nem kötelező! :)
2009. nov. 29. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ilyen nincs, hogy kötelező! Én áprilisban a Szt. Imrében szültem, volt magándokim, császáros voltam. A dokim 70000-et kapott, szülésznőre nem volt szükségem. Viszont a csecsemősök, és a szülészetesek kaptak egy kis ajándékcsomagot. Az első gyermekem születésénél, Máv kórház, több, mint 2 hétig benn voltam, és naponta mentem a szülészetre többször is szívhangot nézetni. A szülésznőket ismertem, bár ott sem volt szükségem rájuk, császár lett. Ők is kaptak ajándékcsomagot. Ha még egyszer szülnék, akkor is a nővéreknek csomagot adnék.
2009. nov. 29. 10:32
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi, akkor másképp kérdezem:

fizettél-e a szülésért, és jó döntés volt-e így, utólag? (másképp bánnak az emberrel, ha fizetős vendég?)

2009. nov. 29. 11:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Igaz nem a Szt. Imrében szültem, de szerintem mindenhol kb. átlagban így van.

Nekem volt fogadott orvosom, akihez magánrendelésre jártam. Ott a tarifa 6000 Ft. Kb. ennek a 10-szeresét szokták adni szüléskor, ha nem mond semmit a doki (nincs szülési tarifája)

Simán szültem, a doki kb. az utolsó 1,5 órában volt bent, és igazából a tisztítást és a varrást csinálta ő. (hálistennek másra nem volt szükség) Így 50.000-et fogunk neki adni, plusz úgyis hozzá járok továbbra is!

Szülésznőm is volt fogadott, és nem bántam meg, mert jó volt, hogy várt valaki a kórházban, hogy felhívhattam, hogy menjünk, vagy még ne, mikor elkezdődtek a fájások, jó volt, hogy amíg a doki nem jött a páromon kívül ő is foglalkozott velem, dumáltunk, tartotta ő is a lelket bennem, plusz a vizsgálatokat is tök jól végezte. Neki 30.000-et adtunk, és a köv. babónál is ezt a párost (négyest :o) - doki, szülésznő, párom, én no meg a babó) szeretném. Nekem megérte ennyiért.

De ha nincs fogadott dokid, vagy szülésznőd, tényleg nem kell fizetni, csak ha akarsz.

A csecsemősöknek és nőverknek nem adtunk semmit, mert nem is értek volna rá "csak velem" foglalkozni, így felelsleges. Na meg a 4 napban kb. minden nap mások voltak...

2009. nov. 29. 12:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én császáros voltam itt és 100.000.- adtam. Ahogy hallottam itt a korházban 80-100.000.- adnak a dokiknak. És el is várja még a szülésznő is. Sajna!!

De persze te döntesz, ha nem adsz akkor sincs semmi baj, legfeljebb koppan a doki!!

2009. nov. 29. 12:57
 6/7 anonim válasza:
Nos, ha nem magánklinikára/maszek doktorhoz mész, akkor 0 Ft-ot, esetleg egy kisebb ajándékcsomagot tudnék elképzelni. Számold ki, mennyi TB-t fizettél/fizettek utánad, és eszerint szórd a pénzt :)
2009. dec. 6. 10:29
 7/7 A kérdező kommentje:

utolsó, te szültél már?

mert elméletben egyetértek, csak elég sok rosszat hallani arról, hogy aki nem ad kenőpénzt, azt nem ugyanúgy látják el.

2009. dec. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!