Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulesnel szolhatnak a mukorom...

Szulesnel szolhatnak a mukorom miatt?

Figyelt kérdés

Sok helyen hallottam mar, hogy csaszarnal gond lehet, foleg ha szines, de ez a termeszetes szulesre is vonatkozik? Szolhat miatta a doki?

[link]

ilyen nagysagu a kormom

Elore is koszi!

Nati

2013. dec. 26. 21:59
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Csak mert ezt írtad utána: ":)"

Ne aggódj, fogsz tudni szoptatni....ez fejben dől el sok esetben....

2013. dec. 29. 23:38
 32/34 anonim ***** válasza:
már más kérdéshez is valaszolt és ott is leirta h moszkvai. felismertelek ;) kevés ikres magyar van moszkvában.... mért hazudná mindenhova. ill mért pont moszkvát? no mindegy.
2013. dec. 30. 11:41
 33/34 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam màs hozzászólását, tehát nem ismerem őt, nem feltételezem, hogy hazudik, csak hogy viccelődik....na mindegy...
2013. dec. 30. 14:24
 34/34 anonim ***** válasza:

Műtéteknél az emberek ujjára csíptetnek valami izét (az előttem válaszolók már írták, én nem tudom a nevét, pedig volt már egy pár műtétem és mindig kaptam ilyet). Úgy tudom, hogy a vér oxigénszintjét nézik vele. Az az izé átvilágítja a körmöt és úgy kapja az adatokat. Ha sötét körömlakkod (vagy színes zseléd) van, akkor nem tudja érzékelni az oxigén szintedet. Nekem csak azt kérték, hogy ne legyen túl hosszú a körmöm, és a körömágynál színtelen legyen (a hosszúság is számított, mert az izének is van X hosszúsága).

Azt javasolnám, hogy a terhesség és szülés idejére francia típusú körmöd legyen, körömágy hosszabbítás nélkül (a körömágy feletti rész színtelen zselé, vagy porcelán legyen, ne a halvány rózsaszínes). A végek lehetnek akár feketék, stb.

Szerintem tarts magadnál reszelőt, és ha úgy látod, hogy gondot okozna a köröm hossza, könnyen le tudsz a hosszából reszelni (akár már a kórházban is). Amúgy ez az alakú köröm (klasszikus mandula) az egyik legjobb egy baba ellátásában. A popóját könnyen le lehet törölni és krémezni, míg egy kockával én is félnék, hogy a szélekkel megsértem. A másik forma, a pipe, ami még jól használható ezekben a hónapokban. Amúgy pedig mért ne mehetne el körmöshöz a kis friss anyuka. Legalább egy jó másfél órát kikapcsol kb 4 hetente. Bocs, lehet, hogy az utazással 2 óra baba nélkül.

A szoptatáshoz is hozzá szólnék:

Anyukámnak sem volt teje, tápon nőttem fel. Az első fiamnál ki kellett egészíteni az anyatejet táppal, a második fiamnál is úgy készültem, hogy fele anyatej, fele táp, nem is izgattam magam. Aztán nagy meglepetésemre lett egy mellgyulladásom, mert állandóan maradt tej a mellemben, mert tápot is adtam a babámnak. Kiderült, hogy bőven elég lenne az anyatej. 5 hetes kora óta (pont ma 21 hónapos) egészen 16 hónapos koráig anyatejet kapott.

Amúgy sokkal egyszerűbb a szoptatás, mint a tápozás. Van mind a kettőben tapasztalatom. Rengeteg időt, energiát és legfőképp pénzt lehet vele spórolni.

Az orvosok szeretnek mindenre felkészülni, és Ők abból indulnak ki, hogy mi van akkor, ha komplikácó adódik. Ezért célszerű a körmök színének és méretének átgondolása.

Könnyű szülést és boldog babázást!

2014. jan. 2. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!