Ez vajon jósló fájás?

Ez normális. Nem jósló. Tágul a csontod, készül a szülésre a szervezeted.
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél kellemetlenebbek az utolsó hetek, annál könnyebb és gyorsabb a szülés utána.
Amíg nincsenek rendszeres fájásaid, vagy el nem folyik a magzatvized, addig nem indul még a szülés.
Lesznek még jobb napok is, ne izgulj, nem marad így non-stop, de ez most egy ilyen nap volt.
Lehet hogy nem hordod ki végig, de az is lehet hogy igen. De most már ha beindul sincs semmi vész.
Vegyél meleg (nem forró) fürdőt, az enyhíti egy kicsit.

a fájásoknak az a jellemzője
hogy mensi' szerű görcsök amik a derékba is kisugározhatnak
rendszeresen jönnek, kb. 30 másodpercig tartanak, aztán elmúlnak. eleinte össze-vissza, aztán 20 percesekké, 5, 3, 1 percesekké rendeződnek.
a jósfájások ugyanilyenek, csak helyzetváltoztatásra, egy kád meleg-vízbe beülve, mászkálásra pl. elmúlnak, és nem rendeződnek annyira, kb. 1-4 órán át tartanak
amúgy a deréktáji fájdalom elég gyakori terhesség alatt, mert a keresztcsonti idegek nyomódhatnak, terhelődhetnek, igencsak tud fájni (mintha kést szúrtak volna a hátadba, de az meg hasgörcsök nélkül is van, bizonyos mozdulatokra érezhető)
ha van valami tüneted még, elment a nyákdugó, csordogál a magzatvíz, émelyegsz, folyton wc-re jársz (és nem pisilni) akkor akár a szülés előjele is lehet.
így ahogy leírod, lehet jósló, de azért mérd stopperrel (már általában minden mobiltelefonon van ilyen funkció) a fájásközöket.
ha vérzést tapasztalsz, akkor gyorsan orvost kell hívni
37. héten már simán lehet szülési is.
nekem a 38. héten a rendes, vajúdós fájások olyan gyengusznak tüntek, hogy már csak a 3 perceseknél kezdtem sejteni, hogy ezek bizony nem jósfájások! (mértem az időt is, elment a nyákdugó is, wc-re is jártam, minden tünet stimmelt, mégse mertem elhinni) :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!