Meliyket lehet használni a Miskolci megyei kórházban?

Tena Lady-t használhatsz, illetve adnak ott is betétet, de az kicsi és gyenge minőségű, kb 10 percig tartott nekem.
Mire vagy még kíváncsi?

Nekem nem adtak semmit, sőt... Császárral szültem, úgyhogy 24órás megfigyelésen voltam, akkor a vattát cserélgették alattam, de amikor kiraktak a kórterembe, mondta a nővér, hogy használjam a saját betétemet, mert ők nem tudnak adni. Ez 9 hete volt. Én Libress-t vittem, de bármilyet használhatsz, a szobatársam az always-ra esküdött. Mindegy milyen, csak legyen nálad.
Az ott tartózkorásról. Mivel bababarát kórház, veled van a kicsi szinte egész nap, reggel 5 körül viszik el őket fürdeni, és 8 körül kapod vissza. Neki nem kell semmit vinni, ők öltöztetik ottani ruciba, majd hazafelé kell csak ruha. Pelust napi hármat adnak, adnak popsitörlőt, popsikenőcsöt (bepanten), meg a köldökápoláshoz hintőport, gézlapot. Hálóinget nem kell vinni, mert azt ők adnak, minden reggel kérhetsz másikat. A szülőszobán is adnak hálóinget. Viszont papucs és köntös legyen nálad, meg a tisztálkodási szerek, wc papír, ilyenek.
Szénsavmentes víz legyen nálad, azt már a szülőszobára is viheted. Szülés utánra legyen nálad keksz, csoki, hogy mihamarabb legyen energiád.
Kérdezz nyugodtan, ha még valamire kíváncsi vagy.

Tena betét tuti jó, de a gézbe csavart vattával sem gondolnám, hogy baj lenne, nem nagyon nézték, ki mit használ. Adnak betétet, de az nekem nem volt kényelmes. Annyiszor adtak, ahányszor gátápolás volt, ergo napi 1-2 alkalommal.
A következőket tudom még mondani:
Én jún. 9-én szültem, mindenki nagyon rendes volt,meg voltam elégedve.
Bementünk a dokival (már osztályon voltam, másnap indította volna a szülést), felvették az adataimat, kórlapot ellenőriztek és tettek is a doki utasítására azonnal ctg-re. Emiatt és mert a doki megtiltotta, se zuhany, se wc, se beöntés, amiket amúgy megcsinálnak. Az ügyeletes doki is bejött néha, a szülésznő is jött elég gyakran, meg a dokim is ott volt.
Vigyél magaddal: törölköző, wc papír, papír wc ülőke, papucs (amiben zuhanyozni is lehet), ásványvíz (mentes!!!, nekem nagyon jól jött). + telefon és töltő, meg nekünk egy ezres volt a ruha az apás szülés miatt, de úgy hallottam, hogy drágább lett. Nem csak apa lehet ott, ha ő nem akar, akkor egy fő bárki bemehet veled.
2-3 óra múlva visznek fel osztályra a szülés után. A gyereket a hasamra tették, mikor megszületett, aztán megtörölték, megmérték, és plédben visszahozták a csecsemősök arra az időre, amíg varrtak, meg őriztek szülés után.
Ja, csak kórházi hálóingben lehetsz a szülőszobán és az osztályon is.
Ha gázt adnak szülés közbe, annak van egy trükkje: folyamatosan kell szívni, nem csak fájások alatt, mert úgy nem hat. Akkor jó, ha himbálódzik a mennyezet :-) De tényleg!
Ha már erősek a fájások, akkor aki bent lesz veled, nyugodtan eléd tarthatja a maszkot.
Másnap lehet kis émelygésed a gáztól, de más hatását a fájdalomcsillapításon (vagy inkább tudatállapot módosításról)nem tapasztaltam.
A gyereket kiviszik neked, és igazán csak az első éjjel adhatod be, ha nagyon rosszul vagy, amúgy csak rövid időre veszik be, de ha nem boldogulsz kérj segítséget, mert sok a gyerek és kevés a csecsemős. Kérd meg, hogy tanítsanak meg fejni, nézzék meg, hogy rendben van-e a szoptatás, jól harap-e rá a cicire a baba és ha bármi nem megy, vagy kérdéses neked, kérdezz!!! Nagyon segítőkészek voltak.
Reggel 5-6 körül elviszik a babákat, addig adnak tiszta hálóinget, ha kell ágyneműt, meg el tudsz menni zuhanyozni, enni, ki tudod szellőztetni a szobát.
Ilyenekre voltál kíváncsi?

Első vagyok, igen, a gáznak tényleg ez a trükkje! :-) Mondta az orvosom, hogy csak fájás közben szívjam, hát úgy semmit nem ért, csak büdös volt...
Ja, és én képtelen voltam pelenkázás után normálisan visszaöltöztetni a fiamat abba a borzalmas kisingbe amit ott ráadtak.

Az előttem lévők már mindent leírtak.
A gátápolást a nővér csinálja, naponta kétszer lemosnak és akkor adnak egy egy betétet.
A babát neked kell tisztába tenned ,de kérdezz mindent és megmutatják.
A látogatási idő ugyanúgy vonatkozik a férjedre is,kivéve,hogyha valamire szükséged van,akkor megengedik,hogy beugorjon vele.
A babát nem viszik el a látogatási időre. Lehet kérni,mármint hogy addig legyen náluk,de ezt nem nagyon szeretik.

tegnap 09:35-os vagyok
Gátápolás: lemosnak naponta 1-2x meg adnak jégakkut. H mást is szeretnél, arról gondoskodnod kell. Ajánlom a First-öt és a Gelly-t, 6 nap múlva olyan volt, mintha nem is szültem volna, pedig csúnyán szétszakadtam állítólag.
A babát te teszed tisztába és az előttem szólóval mély egyetértésben csak azt tudom mondani, hogy rémesek a babaruhák, nehezen boldogultam én is.
Látogatási időben, ha szépen kértem 10 percre be tudtam adni a kicsimet, de nem örültek neki, így aztán a szobatárssal telefonszámot váltottunk és egy kiment beszélgetni, a másikunk az ajtóban beszélgetett és ha sírt a baba, akkor csörögtünk a másik után, és láttuk ki hív, fel sem kellett venni a telefont.
Én gázzal szültem, nekem jó volt, EDA-t nem merném a gerincem miatt, meg előre kell egyeztetni is. Ja, én is azt hittem, kicsi a fájdalomküszöböm, mert majd' meghaltam minden menzesznél. Nem számított és nem is volt alacsony, ne félj.
A párodra is ugyanazok a látogatási szabályok vonatkoznak, de felmehet, ha neked kell valami. Alapvetően rendes a személyzet, ha nem sunnyogsz, hanem tisztességesen kérsz valamit és nem élsz vissza a szívességgel. Nem mellesleg nem szabad híresztelni sem bent. Úgy vettem észre nem mindenkinek segítenek egyformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!