Arra gondoltam, hogy mivel most lesz az első gyerekem és nincs tapasztalatom ezért olyan kórterembe kérem magam ahol több anyuka is van és szívesen segítenek. Mi a véleményetek?
Összekerülsz több hozzád hasonlóval, aztán majd vak vezet világtalant. Vagy sokgyerekes tapasztalt cigányasszonnyal, na az majd megmondja neked a tutit.
Boldog Karácsonyt Kedves Kismama!
Másikaktól nem sokat tanulhatsz, márcsak azért sem, mert könnyen lehet, hogy a többiek sem tapasztaltabbak.
Ha segítségre van szükséged, akkor a csecsemös növérek azok, akikhez érdemes fordulni.
Viszont a többágyas szobáknak nagy hátránya, hoyg mindig van valaki, aki nem túl jól elviselhetö, hangos, gusztustalankodik, nyafog, zavarja a többieket. Sokkal jobb, ha egy- vagy maximum két ágyas szobában vagy, akkor nyugodtabban tudsz pihenni meg ismerkedni a babával.
Nálunk 3 ágyas kórterem volt, és mikor a Lányomat szültem, akkor hárman voltunk, mind első gyerekes anyukák. Nekem csak jó tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Sokat segítettünk egymásnak, vigyáztunk egymás babájára, amíg vmelyikünk fürdött vagy evett. Sőt annyira jófejek voltak a csajok, hogy mikor nekem inkubátorba került a Lányom besárgulás miatt és éjjel is fejnem kellett, mert nem tudott szopizni, akkor felkeltek velem, tartották bennem a lelket. Élmény volt az az 5 nap, amíg együtt voltunk, minden percét imádtam! Második gyerkőcnél egyedül voltam a szobában, akkor már nem zavart, sőt jól is esett, hogy senkihez nem kell szólnom.
Igen, persze írják előttem, hogy ne más anyukától kérj tanácsot, hanem csecsemőstől, védőnőtől. Hát, ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a csecsemősök iszonyú túlterheltek, nem érnek rá minden kismamával foglalkozni. Védőnő vagy van bent az osztályon, vagy nincs, a gyerekorvos sem látszik ki a munkából. Szóval szerintem jó ötlet első babásként többágyasban lenni, de persze minden függ a szobatársaktól is, akiket nem válogathatsz meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!