Miért vérzem ennyire erősen? Másnak is ennyire erős volt az első menstruáció szülés után?
Nekem is így volt, nagyon sokkolt engem is, mivel szülés előtt éppen csakhogy vérezgettem egy kicsit, tampont nem is bírtam használni, mert nem telt volna meg egy nap alatt sem, úgy meg nem a legkényelmesebb rakosgatni.
Ráadásul eléggé görcsöltem is, nah meg azt hittem elvérzek és a szokásos 4 nap helyett 6-7 nap volt. Kb a 4-5 alkalommal, amikor újra megjött, akkor normalizálódott a dolog. Úgyhogy szerintem természetes. És egyébként a gát rész, még így majdnem 2 évvel a szülés után, minden alkalommal furán zsibbad-bizsereg-fájdogál...
Szóval kellett neki idő, hogy ne legyen, ilyen sokkoló, és hát azóta sem kaptam vissza az igazán enyhe mensimet, de szerintem most olyan, mint minden átlag nőé, és már ezzel is kiegyezek!
Igen, nekem is nagyon durva volt az első menstruációm szülés után, bár sokkal később jött meg, de kb. azt hittem, hogy egy vetélés...
Aztán megnyugtatott az orvos, hogy az első mindenkinél (a legtöbb nőnél) ilyen brutális.
Az első nálam nagyon enyhe volt, szinte csak pecsételés.
A második nagyon brutális volt. A mensi harmadik napján már nem bírtam kimászni a kádból zuhanyozás, annyira erős és darabos volt a vérzés, iszonyatos görcsökkel. Vert a víz, szédültem, remegtem. Ügyeleten kötöttem ki, egészségügyi küretet kellett végezni, annyira gáz volt a helyzet. :(
A harmadik mensinél már az első naptól vérzéscsökkentő gyógyszert kellett szednem. Így telt el 2 ciklus. A következő (a szülés utáni 4. mensi) nem volt ilyen erős, de összesen 10 napig tartott :( Ráadásul a ciklusaim lerövidültek 21-24 napra. Vagyis minden hónapban volt kb. 10 napom, mikor nem véreztem.
A küret szövettanja negatív lett (hála a jó égnek), ultrahang negatív, hormonértékek rendben. Doki azt mondta kb fél év és rendeződni fog.
Most menstruáltam ötödszörre. Bár a 24 cn-től pecsételgettem, végül 28. napra jött meg és 5 napig tartó normál vérzésem volt. Remélem, hogy végre tényleg normalizálódni fog a helyzet.
Kérdező, ha nagyon görcsölsz és/vagy darabos a vérzésed, mindenképpen mutasd meg magad dokinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!