Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés után mennyi...

Császármetszés után mennyi idővel lehet szülni a következő babát?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék nagy korkülönbséget köztük. Ki mennyi idő után vállalta a tesót?
2008. júl. 11. 08:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Eztjobb ha megkérdezed az orvostól ..szerintem a hasfalnak egy év majdnem kellhet a regenerálódáshoz, főleg a hasizomnak, ami a következő terhességnél megint nagyot kell táguljon.
2008. júl. 11. 09:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem a két lurkó közt 18 hónap van. Az első császáros volt, a másodikat simán szültem. Mikor terhes lettem a kicsivel, féltem a hegszétválástól, amiket ugye hall az ember. Megbeszéltem az orvosommal, ő azt mondta, hogy a 25 éves praxisa alatt mindössze egyetlen kismamánál volt ilyen, de az is szülés közben vált szét. Mindössze annyi volt a teendő a kismamával, hogy szülés után vitték a műtőbe varrni. Nekem azt mondta, hogy általában 1 évet szoktak javasolni. A nagyobbikom 10 hónapos volt, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, és azt mondta, mire elkezd olyan mértékben tágulni a méhem, már letelik az egy év. És tényleg nem volt semmi gond. Sőt, aminek nagyon örülök, hogy a kicsit sikerült simán szülnöm! Féltem a betapintástól is ( a császárosoknak végzik, akik utánna simán szülnek. Szülés után az orvos kézzel végigsimítja a méhfalat, hogy érezze, szétvált-e a heg. ) De azt mondta nem kell félnem, mert kapok érzéstelenítőt. És valóban nem éreztem. De azt javaslom, ha tervezel kistesót, beszélj az orvosoddal, márcsak megnyugtatás képpen is.
2008. júl. 11. 10:11
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenképpen beszélek majd a dokimmal, csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Én is kb. a babám 10-12 hónapos kora körül gondoltam a teherbeesésre.
2008. júl. 11. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!