Második gyermeket szülőktől kérdezhetek?
Szóval van egy 20 hónapos lányom,és szeretnénk másodikat is.A munkahelyről 2 hónaposan elmentem táppénzre,mert volt már vetélésem:( Nem nagyon örültek neki,de muszáj volt.
Utána ugye megszültem,irány a munkahely a papírokért,amit nagy szájhúzogatva megcsináltattak a könyvelővel,megkaptam.Aztán jött a Gyed igénylés a Tgyás után,akkor is ugyanez a helyzet.Már nem is nagyon járok be a munkahelyre.Teljesen megváltoztak a dolgok.
Most gyeden vagyok,márciusba lesz 2 éves a lányom.Kérdésem,ha terhes leszek mondjuk addig amíg be nem tölti a 3 évet a kislányom,és megszülök,akkor ugyanúgy mennem kell megint a papírokért a munkahelyre?(Tgyás,Gyed igénylés,igazolások)Félek,hogy ki is rúgnak a második baba miatt:( Megtehetik?
Akkor még megkérdezem ,hogy a Gyedem és a gyásom összege,ugyanannyi lesz ha mondjuk 3 éves kora előtt megszülöm a másodikat?Sajnos nem tudok kitől kérdezni,nehogy kiröhögjenek,hogy ennyit sem tudok.
Ezekkel a dolgokkal sajnos nem vagyok tisztában,aki felvilágosítana annak nagyon megköszönném!:)
Szia,köszi a gyors választ.Nem kifizetőhely egyébként.
Nem tudom mennyi lesz akkor,így sem kapok valami nagy összeget:((
Nekem 30 hónap van a két gyerek között. A gyes igénylést én intéztem, de erről is értesíteni kell a munkáltatót és küldeni neki másolatot a határozatból, hogy tudják, mi van veled. A kicsi születése után szintén a munkáltatónál (az enyém tb kifizetőhely) kellett a tgyást, pótszabikat, adókedvezményt, gyedet intézni. Nekem is a férjem szokott berohangálni, mert a munkahelyétől kb 5 perc, így elintézi.
Nekem max gyedem volt az első gyereknél, magas tgyással. A másodiknál a tgyás egy picit volt magasabb, mint a gyed, a gyed összege nekem nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!