Egyre több Magyarországon a császáros szülés. Miért?
Szia!
Mind a szülők, mind az orvosok egyre kevesebb kockázatot mernek vállalni. Sajnos egyre nehezebben fogannak a gyerekek, egyre több a veszélyeztetett terhesség, és a császár biztonságosabb a kisbabának, viszont az édesanyának nagyobb megterhelés.
Tehát a legkisebb problémánál császározzák a kismamákat.
Miért, van erről valami statisztikád, vagy miért gondolod, hogy mostanában több van mint mint régebben?
Régen amikor még otthon szültek az emberek egy bábával, sokkal több halva születés, vagy beteg baba volt.
Ahogy fejlődik az orvostudomány, egyre több az esélyük azoknak a babáknak is, akik régen pl. halva, vagy betegen születtek volna. Az anyák szempontjából is sokat fejlődött, mert már keresztbe vágnak, és egy aránylag "kicsi" lyukon veszik ki a babát, nem metszik fel a hasat teljes hosszában.
Nem tudom mi a gond ezzel.
Szerintem a nagy átlag nem arról álmodik, hogy "na, majd jól megcsászároznak és már kint is van", hanem egyszerűen valami komplikáció adódik, amiért szükséges a beavatkozás.
Bizonyos korhazak,orvosok mar erre vannak berendezkedve. Rutinszeruen uzik,mintha servmutet lenne "Johet a kovetkezo!" szlogennel.
Az anyukak meg tobbnyire a szulestol valo felelem miatt, es mert elvesztik az iimitasukat a termeszetes szules sorann.
Érdekes téma ez.. Én két oldali csípőficammal spontán szültem, mert nem indokolt a császár...
Persze ha valaki fizet, akkor már van is indok.
-Félnek attól az orvosok, hogy beperlik őket, ha sima szülésnél sérül a gyerek.
-Egyre képzetlenebbek a komplikált szülések levezetésében.
-Gyorsítani próbálják a szüléseket tudatlanságból/ vaskalaposságból /anyagi okból vagy kényelmi okból. Egy megzavart szülés gyakrabban végződik császárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!