Ti mennyit adnátok az orvosnak a szülésért, ha a terhesgondozásért havonta 7000-et fizettetek?
A terhesgondozás 10-szeresét "illik" adni, ha nem mond konkrét összeget. Persze ha elégedett vagy. Nekem 5ezret kért alkalmanként, a végén 60-at adtam neki.
Ja és mindegy hogy császár vagy sima.
a hálapénz intézményét elsősorban a betegek tartják fent, másodsorban az állam, hogy nem fizetik meg az orvosokat.
csak sok pofátlan orvos lesz így, aki egyenesen kevesli, ha pénzt kap. pár hónapja volt hír, hogy egy asszem lábtörést szenvedett faszi akart adni egy huszast és szó szerint pofán röhögte hogy ebből sörözni se tud elmenni... aztán lett is belőle feljelentés meg panasztétel. és ha az a kötelessége hogy bejön akkor is mikor nem hétköznap van, ez van. Én se kapok plusz pénzt a munkahelyemtől ha ügyeletes vagyok... mert ezért kapom a pénzt.
Utolsó már,hogy a fenébe lenne kötelessége bemenni.
Téged most felhívnának a munkahelyedről, hogy azonnal indulj te is köteles lennél most bemenni?
Nemügyeletességről van szó.
Az én dokim (első szülésnél) nem kért sosem pénzt. A végén 100e adtunk neki. Ebből 50 ezer volt a kp és egy igen jó minőségű ital, amiről tudtuk, hogy szereti. Így jött ki a 100e forint.
Mostani dokim havi 8 ezret kér, de szülés utánra nem mond összeget. Nálam nincs választási lehetőség. Császár lesz és kész, ezt tudja jól, nem is mer kockáztatni a sürgősségi császárom után úgy, hogy hegvizsgálatra is havonta járok, mert olyan szinten felszívódott az elmúlt 2,5 évben, hogy kockázatos lenne anélkül szülnöm menni. Nem hogy még a természetes szülést megkockáztatni, amikor az egész hasamat átvágták anno.
Megmondom őszintén, hogy egy centet sem fog kapni, bár a férjem 20 ezerrel készül, mert ő még a "lelkiismeretes" kategóriába tartozik.
Szerintem undorító, ha egy orvos elkér szülés után is pénzt. Legalábbis a fix tarifáját megmondja.
Jobb esetben kifizetsz 70-80 ezret a terhesség alatt a vizsgálatokért, majd még plusz min. 100-at.
Ha csak egy héten 5× kap 100ezret, akkor én igen csak azt mondom, hogy az eü-ben krvára nem kell a fizetésemelés az ápolókon és a lejjebb dolgozókon kívül.
"Ha csak egy héten 5× kap 100ezret, akkor én igen csak azt mondom, hogy az eü-ben krvára nem kell a fizetésemelés az ápolókon és a lejjebb dolgozókon kívül."
Ezzel meg az a baj, hogy nem minden orvos szülész meg sebész. Vannak bőven olyan orvosi szakirányok ahol semmi hálapénz nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!