Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt aki kért a szülés alatt...

Volt aki kért a szülés alatt edat-t? Tényleg segít?

Figyelt kérdés
Mármint annyira nem lehet érezni fájdalmat,hogy a varrást, vagy vágást sem érzi az ember?
2013. okt. 7. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen segít! Tényleg nem éreztem sem a varrást, sem a vágást, sem a vajúdást. Illetve utóbbit csak egy picit. A kitolást, azt viszont éreztem:o) Én csak ajánlani tudom!!!
2013. okt. 7. 14:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem és a vajúdás alatti rosszulétre (hányinger) arra is jó?
2013. okt. 7. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Sokat olvastam utána a témának, többet is dícsérték, hogy igen, szinte teljesen fájdalommentessé tesz, stb. viszont többen panaszolták, hogy a fájásokat sem érezték kitoláskor, ezért nme tudtak korrektül nyomni, az orvosnak rá kellett kézzel segítenie. Nekem ez a része nem tetszik, igyekszem majd elkerülni ezt. Igaz, még nem szültem, nincs tapasztalatom, csak elméleti, egy hónap múlva kiderül :)
2013. okt. 7. 14:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Sok sikert:))Azért jó tudni,hogy ha nagyon nem bírja az ember a fájdalmat ott az eda:)
2013. okt. 7. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Az ismerőseim körében most született két baba is. Mindegyik anyukának teljesen más a szüléstörténete, de egyik sem kapott Edát. A közös bennük az, hogy hiába volt teljesen természetes a szülés, nem tudták kinyomni a babát. Az egyiknél a doki segített, úgy hogy ő is nyomta a kismama hasát, a másiknál meg már fogót hozott, mert már 1 vagy több órája nyomott az anyuka és semmi nem történt.

Én Edát kaptam, mert indítottak. Én sem éreztem mikor kell nyomni, de néztem a gépet, hogy mikor van a fájás és amikor az mutatta, akkor nyomtam.

2013. okt. 7. 14:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi úgy mentünk be a kórházba hogy 5 perces fájásaim voltak. Amikor eltelt már jó sok óra kaptam fájdalomcsillapitót amit a fenekembe szúrtak be. Na attól kb 5* hánytam, még rosszabbul éreztem magam. Aztán jöttek, hogy amig tudok irni addig irjam alá a papirt hogy kérem az eda-t. Azt mondták szükségem lesz rá. Nemigazán tágultam, összesen 22 órán át szenvedtem, az eda-ból végül dupla adagot kaptam. Ketten felülről nyomták a hasamat, a lábam között szintén 2 ember, és 2 gyerekorvos állt készenlétben. Zöld volt a magzatviz és volt még valami probléma, a végén fogóval húzták ki a babát. Igy sem volt kellemes de biztos sokat segitett az eda,a varrást és a vágást sem éreztem. Iszonyatosan fáradt voltam, alig volt erőm , mikor túl voltam a szülésen az egész bal oldalam úgy le volt zsibbadva, hogy nem tudtam lábra állni, másnap is csak segitséggel. De nekem tényleg nagyon hosszú volt és nehéz, pedig én kis naiv azt gondoltam ha már 5 percesekkel megyünk be 1-2 óra és meglesz a fiam :) könnyű szülést kivánok!
2013. okt. 7. 15:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ha jól adják be, és nem csúszik el, akkor igen, segít.

Én kértem, kaptam, jól is indult a dolog, mert pár percen belül már nem éreztem a vajúdás fájdalmait, de aztán le kellett állítani, mert fájásgyengeséget okozott, tehát nem tágultam miatta. Így nem is kaphattam több adagot belőle, míg meg nem született a lányom. A varráshoz viszont kaptam egy adagot, de semmit nem hatott, úgyhogy valószínű elcsúszott, vagy valami ilyesmi, mert inkább megszültem volna még egyszer a lányomat, mint az a 30 percnyi varrás :(

Egyik barátnőm ajánlotta viszont nekem, az ő buzdítására is kértem igazából, mert neki igazi mosolygós szülése volt. És azt mesélte, hogy a kitoláskor fájást nem érzett ugyan, de azért egy "mintha" ingert érzett, és a doki is tudta neki mondani, a gépről, mikor kell nyomnia. Nem okozott semmi gondot, harmadik nyomásra kint is volt a kisfia, mindenféle segítség nélkül.

Nekem viszont annak ellenére, hogy ugyebár már akkor semmi fájdalomcsillapító nem volt bennem, a dokim belekönyökölt a hasamba és "együtt nyomtuk ki", bár tény, hogy 4 kg fölötti volt a lányom...

Szóval segíthet is, de valakinek nem jön be, mert leállhatnak tőle a fájások, mint mondjuk nekem, de ez megint olyan dolog, hogy mindenki más...szóval próbáld ki nyugodtan, hátha neked is bejön... A beadás egyébként nem fáj, még nagyon kellemetlennek sem mondanám, egy hideg érzés, ahogy belenyomják az anyagod a csigolyák közé... Az már inkább kellemetlenebb volt, hogy nem volt szülés után, aki hajlandó volt kiszedni, így még egy napig rám volt ragasztva és óránként könyörögtem egy napon keresztül, hogy valaki szedje már ki, mert se zuhanyozni, de feküdni, se szoptatni nem volt kellemes vele, útban volt...de ez is egyéni dolog és kórházfüggő :)

2013. okt. 7. 16:03
 8/9 A kérdező kommentje:

Úh:(

És ennél is nem szabad felkelni mert fejfájás lehet?Vagy az valami spinárlis vagy milyen érzéstelenítés?

2013. okt. 7. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Ennél fel szabad kelni.

Én is kaptam.

Rosszul adták be. Az első adag hatott, aztán már nem.A másik anesztes megigazította a tűt, de fél oldalra így is éreztem a fájásokat.

A tolófájásnál nekem is a gépről mondták,hogy mikor kell nyomni.

2013. okt. 7. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!