Mit kell vinnem az UZSOKI kórházba 2014. januárjában?
Fenti időpontban várható a szülés, inkább a vége fele. Lehet, hogy februárra csúszik.
Nem sok infót találtam arról, hogy mit ajánlatos és kell (kötelező) vinni anyukának és a babának.
Aki mostanság szült, az leírná nekem, hogy mit kértek?
Valamint szülőszobalátogatást lehet ott tenni?
Életemben nem jártam még ott, csak az alagsori uh-ig jutottam eddig. Pont emiatt szeretném feltérképezni a terepet, hogy tudjam, ha menni kell, akkor hova és kinél kell jelentkezni!
Köszi!
Hívd fel a szülészetet, sajnos a honlapra még nem kerültek ki az őszi szülésre felkészítő tanfolyamok időpontjai. ( Ennek keretében lehet körülnézni az osztályon és aktuális infókat szerezni.)
Januárban szültem ott.
Nekünk éjjel kellett bemenni. A portás mondta, h merre menjünk. A szülőszobára kellett becsengetni. Ott intéztek mindent.
Baba: pelus, kistakaró, sapi, ruhák, popótörlő, ruhák, kesztyű (ha hosszú a körme), textil pelus. A köldökápoláshoz mindent biztosítanak.
Neked: hálóing a szüléshez, esetleg játszós ruha (2 anyuka kivételével mindenki abban volt szülés után), bugyi, zokni, törölköző, tusfürdő, fésű,fogmosó cucc, wc papír, iratok, kiskönyv, pénz, betét, pohár, telefon, telefontöltő.
A kaja nem valami jó, a reggeli + vacsi pedig nagyon kevés, kell utánpótlás.
Amikor megszületik a baba, akkor kórházi ruhába öltöztetik, de utána már a sajátjába.
Vigyél még esetleg mellszívót is, ki tudja, lehet, h kelleni fog ( 2 szobatársam használta), meg aranyérkenőcsöt is!
Szülőszoba látogatásról nem tudok... Nézd meg a honlapjukon vagy írj nekik e-mailt, válaszolnak.
Ha van fogadott dokid, körbevezet. Ha nincs, írj nekik e- mailt. Akkor is körbevisznek, ha nem jársz szülésfelkészítőre. A többi fent van a honlapon.
MIT VIGYÜNK A KÓRHÁZBA?
Szülésre:
Okmányok:
- érvényes fényképes személyi igazolvány
- lakcímkártya
- terhes kiskönyv
- TAJ kártya
A gyermek anyakönyvezéséhez:
- házassági anyakönyvi kivonat (nem szükséges 300 napnál nem régebbit) vagy annak fénymásolatát. Ha az eredeti elveszett, vagy a gyermek vezetéknevét szeretnék megváltoztatni, a szülés előtt új anyakönyvi kivonatot kell kiváltani. Külföldi házassági anyakönyvi kivonatot szükséges lefordíttatni. Magyar állampolgárságú gyermek kizárólag a Magyar Tudományos Akadémia által elfogadott utónevet kaphatja (ezek megtalálhatóak a MTA honlapján)
- apasági nyilatkozat (amennyiben nem házastársak). Apasági nyilatkozat intézése a 20. héttől ajánlott. Amennyiben nem hozzák az anyakönyvi kivonatot vagy az apasági nyilatkozatot, a gyermeket az édesanya családi nevére anyakönyvezik
Labor eredmények:
- HBsAg
- vércsoport
- Wassermann
- hüvelyváladék (36. hét környékén levett)
Apukának:
- ennivaló
- innivaló
- kényelmes papucs
Kórházi táskába:
Személyes tárgyak:
- pár darab hálóing – lehetőség szerint pamut és elöl gombos
- köntös
- zokni
- kényelmes papucs (2db) – egyik zuhanyzáshoz
- pár darab alsónemű – kényelmes, pamut, eldobható (papír v. hálós )
- aranyérre kúp, kenőcs (Reparon)
- úszógumi (aranyér esetére)
- kirepedezett mellbimbóra krém (Garmastan)
- szoptatós melltartó
- bimbóvédő (szükség szerint)
- mellszívó
- betét (normál pl. Tena extra és nagy pl. Tena super – az első 1-2 napra)
Tisztálkodási szerek:
- WC papír
- törülközők
- tusfürdő
Étkezéshez szükséges eszközök
- pohár
- evőeszköz
- szalvéta
- kistányér
Babának:
- popsitörlő (2 adag)
- néhány db. nadrágpelenka
- kis takaró
- sapka
- kis kesztyű (ha hosszú a körme ne karmolja össze magát)
- több váltás babaruha
- textilpelenka
- nadrágpelenka
ÉRTÉKTÁRGYAKAT, ÉKSZEREKET NE HOZZANAK MAGUKKAL!
Köszi a pontos leírásokat.
Nincs orvosom, második szülésem lesz és elsőnek ebben a kórházban, mert most költöztünk haza külfölrdől. Területileg ide tartozunk, így ezért érdekel annyira a kórház.
Császáros szülésem lesz, így még nem tudom, hogy programozottra küldenek az SZTK-ból vagy kiírt nap után egyből befektetnek-e?
Hálóing mindenképp kötelező? Tehát a műtét alatt is a sajátom lesz rajtam? Azért kérdem, mert gyűlölöm az egyberészes ruhákat.. bár ez nem kívánságműsor nyílván. :)
Ha van kedved, szülésfelkészítőre is járhatsz. Jövőhét szerdán lesz a harmadik alkalom. És kéthetente van mindig a következő. A honlapon fent vannak a témák és az időpontok. Pont múlt héten volt a szülés a téma. Akik korábban érkeztek, kaptak egy listát, hogy mivel kell készülni, nekünk sajnos nem jutott, de a szülésznő mondta, hogy ugyanaz a lista lett kinyomtatva, ami fent van a honlapon. Azt másolta be egy korábbi válaszoló is.
Itt vannak a szülésfelkészítő időpontjai: [link]
Dolgozom, igy sajnos nem erek ra ilyenekre eljárni. Epp ezért szeretnek csak korbenezni, hogy tudja mi merre van.
De Felhívom őket majd mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!