Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült itt valaki Szolnokon a...

Szült itt valaki Szolnokon a Hetényiben?

Figyelt kérdés
Minden érdekelne a szülésről, és a kórházban töltött napokról! :-)
2013. okt. 3. 12:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Kétszer is szültem itt, és februárban megint itt fogok szülni. Utoljára 2008-ban szültem, és mostanság ahogy jártam ott vizsgálatokon, meg bent is voltam egy hetet, azt kell megállapítsam, hogy azóta nem sok minden változott.A kórház maga nem egy luxushotel, de tudok ennél sokkal rosszabb helyet is.

A szülésről konkrétan nem tudom mi az ami érdekelne, nekem fogadott dokim volt, a szülésznők egytől egyig kedvesek voltak, sima úton szültem mindkétszer, egy nagy hátránya van ennek a kórháznak, hogy nincs EDA. Viszont roomig in rendzser van, babákat csak kérésre viszik el, vagy ha valammi vizsgálatra kell elvinni.ha még valami érdekel kérdezz nyugodtan, akár priviben is.

2013. okt. 3. 13:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Ilyesmik érdekelnének még, hogy milyen a szülőszoba, milyenek a szobák, hány személyesek, fürdő, wc szobánként van, vagy folyosó végi? Ja, és ha a párom nem szeretne végig bent lenni, csak a vajúdás ideje alatt, akkor erre van-e lehetőség?
2013. okt. 3. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éve szültem itt.

Szülésznőket nagyon rendesnek találtam, műszakváltás is beleesett, csak jó tapasztalatom van.

Szülés után a gyerekorvosokkal akadt problémám, sajnos egy fiatal doki a pár órája született kislányomra ráillesztett egy csomó betegséget, mivel véreset hányt. Egyből vért akartak tőle venni, de nem folyt semmi a vénájából, kínozták szegénykémet két napig. Akkor mondta az egyik csecsemős, hogy ilyen hányás gyakran előfordul szülés után, ha véres magzatvizet nyel a baba. Erről elfelejtettek engem is tájékoztatni, és már teljesen kétségbe estem, hogy valami baj van.

A doki következő húzása az volt, hogy túl sokat esett a baba súlya. Mérjünk le minden evést. Jó, ha 20 miliket eszik egy 2 napos baba, ezzel is jól lehet idegesíteni a kismamákat.(CSak a itthon vettük észre a fotókat nézegetve,mert lefotóztuk a babát a mérlegen, hogy 7 dkg-mal többet írtak a születési súlyhoz, mint a valós, így tényleg soknak tűnhetett a különbözet.)

Dokibácsi harmadik húzása, hogy besárgult a kicsi, éjjel menjen kékfény alá. Persze a véreredmények szerint csak egy kis élettani sárgaság volt. Szerencsére szülés után 3. napon egy másik orvos vizitált, nézte a laboreredményeket és mivel eszement módon szoptattam a babámat az előzmények miatt, és kiemelkedően gyarapodott aznap haza is jöhettünk.

A szülőszoba nem túl intim, egymás mellett az ágyak, és előtte , mint egy folyosón közlekedik mindenki, szóval a takarító nénitől kezdve az összes orvosig mindenki betekintést kap a sejhajodról, de ez akkor már úgy sem érdekel.

Ami furcsa volt, hogy kitolás közben egyszer csak velem szemben állt két tizen/huszonéves srác és egy lány. Gondolom szakmai gyakorlat, de akkor is etikus lett volna róla tájékoztatni.

A baba egész nap veled van, csak vizsgálatokra, fürdetésre, mérésre kell bevinni naponta kétszer. Akkor is ott kell vele lenned, te vetkőzteted, öltözteted, megmutatják a köldökápolást, aztán te csinálod. Persze beviheted napközben is (szobatársaim bevitték, mikor nyűglődött a kicsi, hogy pihenjenek, ami számomra elfogadhatatlan, pont akkor passzoljam le, mikor szüksége van rám?)

2013. okt. 3. 14:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan szobában voltam, ami 6 személyes volt, de max. négyen voltunk benne, két ilyen szoba között van egy pici fürdőszoba csappal, zuhannyal, wc-vel. A két szoba közösen használta. Vannak egy, ill. kétágyas szobák is, és vannak olyanok is, amikhez nem tartozik fürdőszoba.

Szülésnél a férjem végig bent volt, nem kell semmilyen előzetes engedély, felkészítés, zsilipruha, semmi. Persze, hogy amikor nem bírja tovább, akkor kijöhet. Mi is így gondoltuk először, de aztán bent maradt végig, megvárta a végeredményt.

2013. okt. 3. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!