Ha szülés után a gyerek besárgul az mitől lehetséges? Lehet valami károsodása ez miatt?
A máj nem jó működése miatt.
Valamit nem tud lebontani a vérből...
Kékfény alá teszik a kórházban ált. 2-3 nap alatt elmúlik. Kicsit súlyosabb esetben infúziót adnak a babának, ha nem eszik rendesen.
Fontos, hogy a kórházban (gondolom még nem szültél, de ha megszületik arra gondolok) itasd és szoptasd, hogy tisztuljon a szervezete.
2 fiam van, egyik sem sárgult be.
Na, ez marha nagy tévedés, hogy haza sem engedik addig, amíg sárga. Én 2 (!) napot voltam bent a gyerekkel szülés után. Mivel éjjel 11-re lett meg, azt is beszámították 1. napnak. A hazamenetel napján látszott a gyereken, hogy egy picit sárga. Kérdeztem is a gyerekorvostól, hogy nem baj? Azt mondta, hogy ez még semmi, menjünk csak haza nyugodtan. Na, másnap otthon annyira besárgult, hogy még enni sem tudtam felkelteni. Sírva hívtam a védőnőt, hogy mit csináljak vele.
Szóval már nem úgy van, mint régen, kevés az ágy, menjetek haza minél előbb, ha baj van, akkor meg vidd vissza a kórházba, hátha már késő lesz! Ilyen sajnos ma az egészségügyi ellátás Magyarországon.
Az én fiam is besárgult. Bár nem annyira, de látható volt, minket is hazaengedtek, utána még 2 napig volt sárga a szeme alatt.
5hetes baba anyucija
szülés után felszabadul egy anyag a bab testében és mikor ez felszabadul és nem tud a bab olyan gyorsan megszabaulni tőle mondjuk, azért lesz sárga.
Jó ha sokat iszik (C vitaminos víz) és így sokat pisil, ez hasznos ilyenkor.
C vitaminos víz a babának???
Én bababarát kórházban szültem, ki is dobtak volna ha ilyet itatok a babámmal!!
Az előtejre van szüksége az első napokban, azért is szorgalmazzák a 2 óránkénti szoptatást, hogy kevésbé sárguljon be a baba.
Az előbbiekben volt néhány félrevezető válasz. Küldök egy nagyon rövid, velős és hiteles forrást az újszülöttkori sárgaságról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!