Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan segíthet egy nő a...

Hogyan segíthet egy nő a barátnőjének szülés közben?

Figyelt kérdés
:) Én megyek be a barátnőmmel szülni, mert a férje nagyon nem szeretne. Második babájuk, de az első majdnem meghalt szülés közben és ez akkora trauma volt apukának, hogy most nem mert bemenni. Engem kértek meg és nagyon szívesen vállaltam. Habár már szültem gyermeket, mégis a tanácsaitokat szeretném kérni. Remélhetőleg természetesen szül és bent tudok lenni, a lehető legtöbb dologgal támogatva.
2013. szept. 17. 11:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szép dolog, én is szívesen bemennék a barátnőmmel a szülésre! Mivel már szültél,így könnyebb a dolgot,mert tudod,min megy át,teljesen átérzed a helyzetét! Annyit tudsz segíteni,hogy maszírozod a derekát ha szeretné, beszélgetsz vele, fogod a kezét, fájásoknál ha kapkodná a levegőt mondhatod,hogy hogyan kellene...
2013. szept. 17. 12:06
 2/10 Babeli Zurzavar ***** válasza:
A Te szulesed apas szules volt? emlekszel mi segitett legjobban?
2013. szept. 17. 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

Szia! Én is bent voltam a nővéremmel és mondhatom, életem egyik legcsodásabb élménye volt. Szegénykém majd' 10 órát vajúdott és 4560 gramm volt a baba, de így is azt mondta: "sima ügy volt, mert itt voltál velem".

Mi az egészet egy bulinak fogtuk fel, hajnal 3kor hívott, hogy elfolyt a magzatvíz, induljunk. Rohantam érte és egész úton a kocsiban régi vicces sztorikat emlegettünk. Amikor beértünk a kórházba, rögtön a szülőszobára került, beöntés, tusolás, miegymás és onnantól gyakorlatilag ketten voltunk jó sokáig, mert nem tágult valami gyorsan, néha-néha benézett az orvos illetve a szülésznő. Sokat szenvedett, de végig szóval tartottam, törölgettem nedves kendővel az arcát, masszírozgattam a nyakát, hátát és próbáltam elterelni a figyelmét.

Aztán a végén minden begyorsult, a tolófájásoknál a harmadiknál meglett a baba. A fejénél álltam, támasztottam a hátánál, amikor kellett, fogtam a kezét és együtt nyomtunk, ordítottunk a fájásoknál. Végül én vágtam el köldökzsinórt :) Komolyan, nagyon szép volt az egész. :)

2013. szept. 17. 12:10
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Nekem nagyon gyors szülésem volt és érdekes,hogy ott senkinek nem jutott eszébe, még nekem sem, hogy mekkora segítség lenne, ha a fájásokat mérnék. mármint másodpercben aztán valaki számolna vissza mennyi van még hátra.

Most utólag úgy érzem így kellett volna, nem is értem miért nem mondta sem a szülésznő sem az orvos ezt. Csak vártam és vártam mikor lesz már vége a fájásnak..... így jobb lett volna.

Meg nekem az ssegített, hogy mondták, hogy jó mély levegő..... és lassan ki, gyakorlatilag együtt csináltuk a szülésznővel, ez nagyon sokat segített fájás közben.

Ha már szültél, akkor tudod milyen és tudod neked mi lett volna jó, jobb, könnyebb. Próbáld a tapasztalataidat hasznosítani.

2013. szept. 17. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Velem a férjem volt bent és az volt a legjobb hogy velem együtt lélegzett. 4mp-ig be és 5mp-ig ki. Mivel én a fájásoknál gyakran elfelejtettem levegőt venni csak hallgattam az ő légzését és tudtam mit kell csinálnom :). Aztán a szülésnél tartotta a fejem és többször szól hogy csukjam be a szemem és ne szorítsam össze a számat. Ezt te is meg tudod csinálni. :)
2013. szept. 17. 12:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. :)

Igen, ez valóban egy gyönyörű élmény lesz, főleg, hogy én is éppen állapotos leszek, akkor leszek a 4. hónapban a második gyermekemmel.

Nálunk apás szülés volt, emlékszem mi segített, hogy a férjem mindig tudta mikor kell ott lennie és mikor a háttérbe lépnie. Sokat segített a derékmasszázs és igen, most, hogy írjátok emlékszem még mi... össze vissza lélegeztem, ki voltam merülve, a szülésznő lélegzett velem. :)

Vagy kimenni wc-re. :)

De amit írtál még, kedves válaszoló az is szuper lehet. Szólni a fájásoknál, biztatni, tisztában lenni az idővel, ez nekem is tök jó lett volna.

Köszönöm a válaszokat, várok még tippeket, ha van még valakinek.

2013. szept. 17. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Beszélgessetek akkor, vagy segít neki masszásba vagy kocsiban maradt a cucca szülőszobára vinni,helyete értesíteni a férjét,vagy ha élnek a nagyszülőket.
2013. szept. 17. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
30%
"Szóval tartani", meg "elterelni a figyelmét"... Lehet nálatok bejött, de szerintem a legtöbb szülőnőt ez csak bosszantja...
2013. szept. 18. 07:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhet még! :)

Légyszi ne pontozgass (ha te voltál), van akinek ez számít... Nekem hasznos volt a válasz, különben is, a saját élményét írta, nem azt, hogy ezt csináljam! Tudok szűrni én is, köszi!

2013. szept. 18. 08:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Apuka is jön, csak kint fog ülni. Nagyszülőkkel ő tartja majd a kapcsolat, ha nem ájul el kint...:D
2013. szept. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!