Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenkinek elmegy a nyákdugó?...

Mindenkinek elmegy a nyákdugó? Vagy valakinek nem? és a magzatviz? Biztosra tudnom kell hogy mikor kell induljak a korházba?

Figyelt kérdés
Elsö baba és nemtudom mi hogy van:)A méhszájam még zárt volt,multhét kedden voltam nödokinál és most nem megyek csak jövöhéten:)Észreveszem ha nyilni kezd?Köszi a válaszokat:)38hetes kismama
2009. nov. 4. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
észrevesz, a nyákdugó és a víz nem mindenkinél megy el, nekem sem ment el egyik sem, mégis félig kitágultam, mire a kórházba értem. a doki azt mondja, akkor kell indulni ha 5-6 szabályos, tíz percnél sűrűbben jelentkező fájásod, vagy keményedésed van. nem kell lépcsőzni, melegben fürdeni, hanem csak számolgatni az időt és ha úgy érzed csomagolj. nem baj, ha még nem a szülés, inkább kétszer feleslegesen bemenni, mint egyszer későn...
2009. nov. 4. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
szia nekem a 37.héten ment el a nyákdugom de magzatviz nem én sem tudtam hogy mikor kell indulnom(én is elsö babás vagyok) csak olyan menszi szerü görcseim voltak és mértem az idöt 5 percenként jöttek a kinyilást sem éreztem ugyanugy 37.héttöl 1 ujjnyira kinyiltam semmit nem éreztem belölle.amugy sztem tudni fogod én is azthittem nem tudom majd de azért érzi az ember belülröl mint egy hátulrol jövö ösztön.szal ne aggodj!üdv egy 3 hetes baba anyukája
2009. nov. 4. 17:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,arik vagytok:)Hát bizom benne hogy tudni fogom csak aggodtam hogy remélem észreveszem idöben ha menni kell:)Amugy kb 2napja kelek éjszaka arra hogy erösen görcsölök aztán abban marad:)Kitudja?!Remélem minden rendben lesz:)Köszi még 1x:)
2009. nov. 4. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nem találkoztam nyákdugóval és jóslófájással sem soha!

40+2 etes voltam, amikor vérezni kezdtem, majd kb.rá 1 órára jöttek a fájások, de ez már a kórházban ctg közben, mivel a vérzés miatt bementünk. Tágulási vérzés volt (3cm-re voltam kitágulva), a ctg-re 10-est kaptam, így hazaküldtek, hogy első baba nem lesz meg hamar. 5 órával később már nagyon durván fájt a derekam, akkor mentünk vissza, 1 órát töltöttem a szülőszobán. Könnyű, gyors szülés volt.

A szülési fájásokat tutira észreveszed! Azok semmi másra nem hasonlítanak. A magzatvíz nagyon kevés esetben megy el, inkább fájásokkal kezdődik a szülés. Nálam is burkot repesztettek.

4hetes baba anyucija

2009. nov. 4. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 4 gyermekem van.

Elsőnél gyenge derékfájással mentem terhesrendelésre, mire közölte a doki, hogy 2 ujjnyira ki vagyok tágulva, estére baba lesz. Lett!

Másodiknál előző este elment a nyákdugó, reggel magzatvíz folyt el, délre baba.

Harmadik babát túlhordtam, befektettek, fájdogáltam egy napíg, de semmi eredménnyel, így indítottak, 2 óra alatt lett meg a babám.

Negyediket szintén túlhordtam, újra befektettek, de a babóm úgy gondolta, ideje kibújni, rendes, erős fájásokal beindult a szülés, és reggelre megszületett, kb. 4 óra alatt az első erős fájástól számítva.

Láthatod, még egy adott nőnél sem egyforma 2 szülés.

Azért nyugodj meg, tudni fogod, az igazi fájások azért nem mensigörcsök ám!

Drukkolok, hogy könnyű, gyors szülésed legyen.

Üdv.

2009. nov. 4. 23:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösziszépen a válaszokat:)Probálok énis pozitivan hozzáállni a dolgokhoz hogy hátha segit majd ebben vmit nekem:)Remélem igazatok lesz és gyors,könnyü szülésem lesz:)
2009. nov. 5. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!