Szülés után mit hol kell intézni a babának? (taj, anyakönyvi, családi, gyes, egyszeri anyasági)?
Sziasztok!
Szeretnék szólni hogy Cegléden csak a papírt intézik vagy hogy is van nem tudom pontosan,de annyit tudok hogy átköltöztek Vácra.Ezt a szomszédasszonykám mondta mert ők is ráfaragtak de hogy hogy is van pontosan nem tudom.De ha nagyon érdekel akkor fölhívjam és rákérdezzek?
39 hetes km.
4 hete szültem Budapesten. Nekem semmit nem adtak oda a kórházban.
Az anyakönyvet és a lakcímkártyát 10 nap mulva kaptam meg, ezekkel lehet menni a Teve utcába a TAJ szám igazoló papírért (a kártya 2-4 hét míg készen van), ezzel az igazolással már intézhető a családi, TGYÁS, Egyszeri anyasági.
Kitöltöttem a nyomtatványokat, lefénymásoltam a születésit, a TAJ ig. papírt, lakcím kártyát. A saját okmányaimat (személyi, lakcímkártya, Taj kártya), duplán, mivel ugyanezek kellenek mindkét helyre, az anyaságihoz kell az igazolás, hogy jártál gondozásra, ezt az orvosod állítja ki. ezekkel a férjem visszament a Teve utcába, beállt a baba ügyintéző sorba és egy ablaknál beadta a kérelmet a családira és az anyaságira, 30 perc alatt végzett sorbanállással együtt. A lényeg, hogy 8-9 körül kell odaérni, mert akkor még nincsenek sokan, és hogy minden papír rendesen legyen kitöltve.
A TGYÁS-t a munkahelyem intézte, ők adtak igénylőlapot, kell a baba TAJ száma és a születésije.
Nemminden önkormányzat ad egyszeri támogatást! Itt Kispesten adnak 22ezer ft-ot, Újbudán 88ezret, de van olyan kerület, amelyik nem ad.
A falvak közül pedig inkább a nem adnak a jellemző.
4hetes baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!