Mi volt a legnagyobb eltérés amit a tényleges születési súly és az uh által becsült súly között hallottatok?
A szülésznőm azt mondta, hogy a 36 hetes UH-n a fél kilós tévedés átlagosnak számít, de találkozott már egy kilós tévedéssel is.
Ergo nem igazán kell foglalkozni ezekkel a becsült adatokkal.
Nekem két gyerekemnél viszonylag eltalálták, harmadiknál nagyobbat tévedtek, fölé lőttek.
Egyébként létezhet, ha pl. 4 kilós babád lesz majd...
első
ó kell a becsült értékkel foglalkozni....mondom én ezt utólag. :)
Nekem a dokim mindig átlagos mennyiségű magzatvizet látott,és azt mondta nagy babánk lesz.Az NST-n a nővérke is pocak alapján 4 kilót saccolt....gondolhatod a frász kitört hogy meg se bírom majd szülni az óriás bébimet :D
Erre lett egy tökéletes 3,5kg-os 55cm magas kislányom.Viszont azt a magzatvíz mennyiséget ami kijött belőlem....hát nem volt semmi. :)
Az majdnem mindegy, hogy most mennyi, ahhoz képest nőhet sokat és kevesebbet is a szülésig.
Nekem a 38+5 uh-on 2800 grammot saccolt, másnap született a lányom 3400-zal, az 600 gr tévedés. Mindegy, én örültem akkor, hogy legalább a 2800 megvan. :) És én is úgy tudom, ahogy valaki írta, nagyot tévedhet a vége felé a becslés:)
Kerek 37 hetesen 2600 grammnak becsülték a kisfiamat, mondta is a doki, hogy kicsit kicsi, de végül a kiírt napon érkezett 3380 grammal.
(Viszont amikor megszületett és megmérték, mondták, hogy 55 cm és 3880 gramm. Csodálkoztam is, hogy jó nagy baba. Amikor meg felkerültünk a gyerekágyra, egy nővér kézbevette, és csak ennyit mondott: "Nem létezik, hogy majd 4 kilós. Újra kell mérni." Szóval nálunk még a digitális kijelző is becsapós volt. :) Simán elnézték a 3-ast 8-nak. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!