Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Segítene nekem aki az oxitocin...

Segítene nekem aki az oxitocinra volt allergiás?

Figyelt kérdés

Elég csúnya csalánkiütésem van a lábamon. Amikor megszültem az arcom volt tiszta kiütés, de az egy két nap alatt elmúlt.

Hazajöttünk a kórházból a két könyökömön volt, az is relatív hamar elmúlt. De most ezekkel szenvedek hetek óta, majd meg bolondulok annyira viszket. Bőrgyógyászhoz csak 26-ra kaptam időpontot. Aki tudna tanácsot adni, azt nagyon megköszönném.

2013. aug. 15. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbálj kalciumos pezsgőtablettát inni. (Amikor megveszed, kérdezz rá, hogy szoptatás mellett használhatod-e.)
2013. aug. 15. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

oxitocinra allergiás...?!?

WIKIPÉDIA: "Az oxitocin ... (görög eredetű szó, jelentése gyors szülés) az agyalapi mirigy hátulsó lebenyében tárolódó, a hipotalamuszból érkező hormon. .... Szoptató nőknél a szopás hatására szabadul fel így elősegítve a tej kiürülését az emlőből. Szülés alatti felszabadulása méhösszehúzódásokat okoz."

biztos az oxitocinra gondoltál?

2013. aug. 15. 15:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen erre gondoltam!

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, az Oxytocin injekció is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Anyai mellékhatások

- Szívritmuszavarok, szapora szívverés

- vérnyomás eltérések (vérnyomáscsökkenés és -emelkedés)

- vérsejtek számának lecsökkenése és véralvadási zavarok (afibrinogenaemia, hypothrombinaemia, thrombocytopaenia)

- szülés utáni vérzés fokozódása,

- kismedencei bevérzés,

- émelygés, hányás,

- vízmérgezés,

- méhrepedés,

- méhizomzat fokozott összehúzódása,

- allergiás és túlérzékenységi reakció,

- anyai halálozás.

2013. aug. 15. 17:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyen reakcio kiutes stb nem lehet az oxytol.

Vagy terhessegi kiutes ami keson jott elo vagy valami egesz mas dolog.

2013. aug. 16. 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Basszus...És tök jó, hogy egy csomószor oxyt tolnak mindenkibe, ha nincs meg a baba 3 órán belül.:/

Bocsi, segíteni nem tudok ebben én sem :(

2013. aug. 16. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!