Segítene nekem aki az oxitocinra volt allergiás?
Elég csúnya csalánkiütésem van a lábamon. Amikor megszültem az arcom volt tiszta kiütés, de az egy két nap alatt elmúlt.
Hazajöttünk a kórházból a két könyökömön volt, az is relatív hamar elmúlt. De most ezekkel szenvedek hetek óta, majd meg bolondulok annyira viszket. Bőrgyógyászhoz csak 26-ra kaptam időpontot. Aki tudna tanácsot adni, azt nagyon megköszönném.

oxitocinra allergiás...?!?
WIKIPÉDIA: "Az oxitocin ... (görög eredetű szó, jelentése gyors szülés) az agyalapi mirigy hátulsó lebenyében tárolódó, a hipotalamuszból érkező hormon. .... Szoptató nőknél a szopás hatására szabadul fel így elősegítve a tej kiürülését az emlőből. Szülés alatti felszabadulása méhösszehúzódásokat okoz."
biztos az oxitocinra gondoltál?
Igen erre gondoltam!
LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, az Oxytocin injekció is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Anyai mellékhatások
- Szívritmuszavarok, szapora szívverés
- vérnyomás eltérések (vérnyomáscsökkenés és -emelkedés)
- vérsejtek számának lecsökkenése és véralvadási zavarok (afibrinogenaemia, hypothrombinaemia, thrombocytopaenia)
- szülés utáni vérzés fokozódása,
- kismedencei bevérzés,
- émelygés, hányás,
- vízmérgezés,
- méhrepedés,
- méhizomzat fokozott összehúzódása,
- allergiás és túlérzékenységi reakció,
- anyai halálozás.

Ilyen reakcio kiutes stb nem lehet az oxytol.
Vagy terhessegi kiutes ami keson jott elo vagy valami egesz mas dolog.

Basszus...És tök jó, hogy egy csomószor oxyt tolnak mindenkibe, ha nincs meg a baba 3 órán belül.:/
Bocsi, segíteni nem tudok ebben én sem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!