A kórházban ragaszkodnak a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonathoz?
Szia!
A kórházban nem, de az okmányirodában igen. E nélkül nem állítják ki a baba anyakönyvi kivonatát, ami nélkül semmit nem tudtok tovább intézni.
A 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kiv. amúny ingyenes és ott állítják ki ahol összeházasodtatok.
sok sikert!
Kell bizony, es kerdezz ra a korhazban, mert van, ahol elfogadjak a 300 napnal nem regebbit, es van, ahol 90 napnal nem regebbi kell.
A korhazba is kell mar vinni.
Szia!
Szerintem ez önkormányzat függő. Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem, ezért mi is beszereztük mert már 9 éve házasok vagyunk, de nem kellett. Elvittük az eredetit és azt kérték. Amúgy ezeket a hivatalos dolgokat mind a kórház intézte, nekünk csak a gyeremekünk TAJ kártyáját meg a GYED, és az anyasági támogatást kellett elintéznünk. Boldog babázást. T.
Szia!
Nekünk azt mondták az okmányirodában, hogy csak akkor kell, ha nem ugyanott állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot, mint a házasságit. Vagyis, ha pl. Debrecenben volt az esküvő, de Bp-n születik a baba, akkor kell, de ha ugyanott volt az esküvő, ahol a baba születik, akkor nem kell.
Ugyanez ervenyes a keruletekre.
Na de hat altalaban az ember nem ott szul pont, ahol hazasodott.
Ha mas keruletbe szulsz, mint ahol eskudtel, rogton kell a hazassagi kivonat, es nem lehet regi, tehat be kell szerezni ujat/masolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!