Nagyon keményedés mennyire normális?
Mára (illetve tegnapra) voltak kiírva, hogy szülök. Semmi, de semmi tünetem nincs, fogalmam sincs ki vagyok e már tágulva, mert itt nem vizsgálnak ilyet. viszont kb pár órával ezelőtt nagyon, de nagyon elkezdtem keményedni. Ilyen durva soha nem volt és ennyi ideig sem tartott még. A babát sem érzem mozogni azóta. Ez mennyire normális?
A hasam is egyre feljebb nyomul, nem pedig leesik. Nem tudom mit gondoljak.
Végül bementem, de nem tudták megmagyarázni, hogy mitől volt. csináltak ctg-t, minden rendben volt, úgyhogy hazaküldtek. Ennyi.
de mire hazaértem megint keményedek....
Az a baj, hogy ez nem rendszeres, hanem ha elkezdi, akkor nagyon hosszu ideig kemeny. :(
De csak kibujik elobb utobb. :)
Csak nem paracetamollanden laksz? :)
Nekem is azt javasolták... azt, hogy tágulok e eszükbe sem jutott megnézni, pedig szeretném tudni. Ha nem történik semmi pénteken kell mennem, akkor már kérni fogom. Csak megvizsgálnak már akkor. :)
Amúgy semmi. Se fájás, most már keményedés sem.... tipikus. :)
Hááát... igazából én úgy veszem észre, hogy erületenként van eltérés, itt Londonban úgy szokás, hogy ha nem indul meg, akkor van egy találkozó a midwife-al 1 héten belül. Itt már felajánlják a membrain sweepet (tágítás), ezt választhatod. Ha nem választod, akkor várnak még egy darabig és itt nálunk a 12. napon indítanak zselével. Ez már nem opcionális és előre is csak erősen indokolt esetben hozzák. Egy ilyen eset van náluk és az, ha a baba bizonyíthatóan lelassult. Ha azt akarod hogy megvizsgáljanak, mond ezt mindig. :) Mondjuk nem nagy vizsgálat, de ctg-re tesznek. :) Engem is ezért vizsgáltak meg tegnap, mert azt mondtam nem mozgott. Amúgy nem vettek volna komolyan. A keményedés itt nem érdekli őket.
De remélejük nálatok jó lesz az időzítés és nem lesz erre szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!