Van köztetek olyan anyuka, vagy ismertek olyat aki szülés után pár órával hazament a babával? Minden rendben volt?
max. saját felelősségre engednek haza, de én nem tenném.
nem csak a saját, de a babám egészségét is veszélyeztetném.
szerintem felelőtlen dolog, de biztos van olyan körülmény, ami megköveteli :(
Külföldön ez bevett szokás, Magyarországon azért nem, mert a TB csak akkor ad pénzt a kórháznak, ha 72 óráig benn tartják az anyát és/vagy a babát, így nem érdekük hazaengedni őket...
Van ilyen ismerősöm, ugyanaz a protokoll zajlott le, ami otthonszülésnél, az oltásokat és a szűréseket levette/beadta a gyerekdoki (megjegyzem pl. a PKU szűrés nem nagy ördöngösség, simán le tudná venni a védőnő is, de egyelőre még nem csinálhatják). Ilyenkor a védőnő is fokozottabban, minden nap kijár, hogy észrevegye, ha baj van (pl. sárgaság). Én is haza szeretnék jönni, ha nincs semmi komplikáció.
Üdv: egy EÜ-s
Leghamarabb másnap engednek elvileg haza, ha reggel szülsz, akkor délután. A háziorvostól kell egy igazolás, hogy vállalja az oltás beadását, a PKU szűrést és hogy az első 3 napban naponta kimegy, ezt előre oda kell adni a gyerekgyógyásznak (nálunk szülés közben vitte át a szülésznő). Én este szültem, másnap 11 után (akkor jött meg a zárójelentést készítő irodista) lehetett hazamenni.
Senki nem akadékoskodott, vagy próbált visszatatani, sőt előre megkérdezték, hogy ha minden rendben megy, akarok-e hazamenni (2. baba). Bp Szent Margit kh volt.
Egyébként bármi ba van, visszamehetsz a kórházba a babával együtt, azt, h besárgul, a háziorvos is látja, meg 3 gyerek után te is... a véreredmény ugyanakkor készül el, akárhonnan is küldik be a központi laborba (m ezeket nem a kórházban vizsgálják)
első lányom az osztályon fekve kapott fertőzést, szv a kórház se veszélytelenebb, mint hazamenni, mert általában nincs gond, ha meg úgy néz ki, h lesz, úgyse engednek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!