Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van köztetek olyan anyuka,...

Van köztetek olyan anyuka, vagy ismertek olyat aki szülés után pár órával hazament a babával? Minden rendben volt?

Figyelt kérdés
2013. aug. 1. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem magyar kórházban nem engednek ki ilyen hamar.
2013. aug. 1. 22:19
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
sok külföldi országban bevett dolog ahol sok helyen az otthon szülés is. Akinél korházban sincs probléma annak otthons em lenne, ettől függetlenül én nem mennék haza, mert nem tudhatod biztosan hogy lesz-e gond. ismerek oylat akinek szülés utn 2 órával lett olyan vérzése hoyg amjdnem elvérzett pedig 2 perc mulva a műtöben volt. Ő ha otthon szült volna tuti nem éli túl mert nem ért volna be a kórházba, pedig nagyon gyors könnyű probléma mentes szüláse volt és nem tudták az orvosk sem utólag az okát miért alakult ki a vérzés. De persze ez ritka, dehát nem tudhatja az ember.
2013. aug. 1. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

max. saját felelősségre engednek haza, de én nem tenném.

nem csak a saját, de a babám egészségét is veszélyeztetném.

szerintem felelőtlen dolog, de biztos van olyan körülmény, ami megköveteli :(

2013. aug. 1. 22:30
 4/9 A kérdező kommentje:
2gyermekem van itthol,és fontolgatom,hogy amint lehet hazajövünk,ha minden rendben lesz.A védőnő támogat ebben,aznap már jönne is,még a gyermek orvossal kell megbeszélni hogy adja be a picinek az oltást.De ez még nem eldöntött,csak gondolkodom rajta.
2013. aug. 1. 22:39
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez nagy felelőtlenség! A picurtól vért vesznek többször is, figyelik hogy nem-e sárgul be stb. Én biztos nem tennék ilyet! Nekem is 2 gyerkőc várt itthon és 1 hetet bent kellett lennünk mert besárgult a fiam és a véreredménye sem volt jó eleinte, és ez nem az első napon derült ki!
2013. aug. 1. 22:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Pont ezek miatt fontolom meg.Ha nem félteném őt,már eldöntöttem volna,hogy márpedig hazajövünk.
2013. aug. 1. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

Külföldön ez bevett szokás, Magyarországon azért nem, mert a TB csak akkor ad pénzt a kórháznak, ha 72 óráig benn tartják az anyát és/vagy a babát, így nem érdekük hazaengedni őket...

Van ilyen ismerősöm, ugyanaz a protokoll zajlott le, ami otthonszülésnél, az oltásokat és a szűréseket levette/beadta a gyerekdoki (megjegyzem pl. a PKU szűrés nem nagy ördöngösség, simán le tudná venni a védőnő is, de egyelőre még nem csinálhatják). Ilyenkor a védőnő is fokozottabban, minden nap kijár, hogy észrevegye, ha baj van (pl. sárgaság). Én is haza szeretnék jönni, ha nincs semmi komplikáció.

Üdv: egy EÜ-s

2013. aug. 1. 23:07
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

Leghamarabb másnap engednek elvileg haza, ha reggel szülsz, akkor délután. A háziorvostól kell egy igazolás, hogy vállalja az oltás beadását, a PKU szűrést és hogy az első 3 napban naponta kimegy, ezt előre oda kell adni a gyerekgyógyásznak (nálunk szülés közben vitte át a szülésznő). Én este szültem, másnap 11 után (akkor jött meg a zárójelentést készítő irodista) lehetett hazamenni.

Senki nem akadékoskodott, vagy próbált visszatatani, sőt előre megkérdezték, hogy ha minden rendben megy, akarok-e hazamenni (2. baba). Bp Szent Margit kh volt.

2013. aug. 1. 23:09
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként bármi ba van, visszamehetsz a kórházba a babával együtt, azt, h besárgul, a háziorvos is látja, meg 3 gyerek után te is... a véreredmény ugyanakkor készül el, akárhonnan is küldik be a központi laborba (m ezeket nem a kórházban vizsgálják)

első lányom az osztályon fekve kapott fertőzést, szv a kórház se veszélytelenebb, mint hazamenni, mert általában nincs gond, ha meg úgy néz ki, h lesz, úgyse engednek haza.

2013. aug. 1. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!