Hogyan kell mérni a fájásokat?
Igen, fájás elejétől a köv. fájás elejéig.
A fájás hosszának annyi a jelentősége, hogy kezdetben rövidebb, a szüléshez közeledve pedig hosszabb lesz, akár egy perc is. Ez is a kitolást hivatott segíteni.
Most 1-2 percenként, vagy pár másodperces szünettel? :-) Egyébként pár másodpercre nem redukálódnak a szünetek. Max. 1 percre.
A végét a tolófájások megjelenéséhez lehet nagyjából viszonyítani. De még ez is függ sokmindentől, pl hogy hányadik baba, és a kórház protokollja szerint mennyire avatkoznak be.
Nem volt fájásgyengeség, nagyon erős, jól látható fájások voltak, csak nem tágultam akkor már 16 órája szinte semmit. Magától indult időben, első baba. A beavatkozás előtt fél órával 1 ujjnyi volt. De ha tágultam volna addig is, és azután is, onnan már nem lenne messze a vége, igaz? Mármint normál esetben. Mielőtt beszúrta az érzéstelenítőt folyton úgy éreztem, hogy nyomnom kell, wc-znem...
Sajnos igen, tudom, hogy nem tudtam volna megszülni, ez volt a legjobb döntés, és nem is bánom. Nem vagyok csalódott, vagy szomorú emiatt. Csak egy kis rész a fejemben nem nyugszik, mert annyira azt éreztem, hogy itt a vége.:)
A fájásgyengeség fogalma azt is lefedi, ha van szép fájás, de nem segíti a tágulást.
Igen, ha normál úton mentek volna a dolgok, akkor nem sok lett volna már hátra. De így ugye a baba nem ékelődött be - szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!