Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan kell mérni a fájásokat?

Hogyan kell mérni a fájásokat?

Figyelt kérdés
Ha pl. 5 perces, akkor a két fájás közti szünet az 5 perc, vagy a fájás elejétől a következő fájás elejéig kell mérni? És számít, hogy milyen hosszú maga a fájás?
2013. júl. 22. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen, fájás elejétől a köv. fájás elejéig.

A fájás hosszának annyi a jelentősége, hogy kezdetben rövidebb, a szüléshez közeledve pedig hosszabb lesz, akár egy perc is. Ez is a kitolást hivatott segíteni.

2013. júl. 22. 23:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Tehát ha már hosszú maga a fájás és pl. 1-2 percenként jön, gyakorlatilag pár másodperces szünettel, az melyik szakasz? Onnantól mennyi a vége?
2013. júl. 22. 23:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Most 1-2 percenként, vagy pár másodperces szünettel? :-) Egyébként pár másodpercre nem redukálódnak a szünetek. Max. 1 percre.

A végét a tolófájások megjelenéséhez lehet nagyjából viszonyítani. De még ez is függ sokmindentől, pl hogy hányadik baba, és a kórház protokollja szerint mennyire avatkoznak be.

2013. júl. 22. 23:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem így volt. Nem tágultam, így császározni kellett. De nagyon sűrűek voltak, 30-40 mp-enként jöttek. Az spinális érzéstelenítést alig tudták ezért beadni. Csak ezért kérdeztem, hogy ha nem így alakul, és tovább ment volna minden a maga útján és mondjuk tágulok, akkor mikor született volna meg a babám. Csak érdekelt.
2013. júl. 22. 23:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja már értem, hogy mit írtam rosszul.:) Tehát 1-2 percenként jöttek, elég hosszúak voltak, és a fájásszünet volt 30 mp.
2013. júl. 22. 23:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Fájásgyengeség esetén sajnos a babádnak nem sok esélye volt a természetes úton való megszületésre. Indított vagy elhúzódó szülés volt esetleg?
2013. júl. 23. 00:11
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem volt fájásgyengeség, nagyon erős, jól látható fájások voltak, csak nem tágultam akkor már 16 órája szinte semmit. Magától indult időben, első baba. A beavatkozás előtt fél órával 1 ujjnyi volt. De ha tágultam volna addig is, és azután is, onnan már nem lenne messze a vége, igaz? Mármint normál esetben. Mielőtt beszúrta az érzéstelenítőt folyton úgy éreztem, hogy nyomnom kell, wc-znem...

Sajnos igen, tudom, hogy nem tudtam volna megszülni, ez volt a legjobb döntés, és nem is bánom. Nem vagyok csalódott, vagy szomorú emiatt. Csak egy kis rész a fejemben nem nyugszik, mert annyira azt éreztem, hogy itt a vége.:)

2013. júl. 23. 00:53
 8/9 anonim ***** válasza:

A fájásgyengeség fogalma azt is lefedi, ha van szép fájás, de nem segíti a tágulást.

Igen, ha normál úton mentek volna a dolgok, akkor nem sok lett volna már hátra. De így ugye a baba nem ékelődött be - szerencsére.

2013. júl. 23. 01:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt nem tudtam a fájásgyengeségről. Nem is mondták.
2013. júl. 23. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!