Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell kemény százezreket...

Miért kell kemény százezreket fizetnünk a szülésért? Mikor egy kismama álltalában nem dolgozik végig és ugye a gyermek válallás költséges dolog föként ha az elsö babo?

Figyelt kérdés
2008. jún. 26. 08:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Persze nem biztos de ha az esélyt sem adod meg,nekem az egyik ismerősöm majdnemmeghallt a terhesség alatt ,mert infúziora kötötték és lecsöpögött ,majd már a vére kezdett el visszafelé folyni-na azért ha megtolod a figyelmet kissé ez nem fordulhat elő-amúgymeg nem te fogod megváltoztatni ezt sajnos,mert mindig lesznek mamókák akiket már nem tudsz megváltoztatni.Sajnos én láttam ezt nap mint nap amíg dolgoztam,mert orvosokkal dolgoztam a szülszab előtt de épp elég is volt.Az egyik barátnőm amerikában él-ott ugye a biztosítsi rendszer él,mindenki annyit kap amennyiért fizet-na ott tényleg job minden.Neki nem kell semmiért külön pénzt tolnia még a 4ds felvételek is benne vannak a szülés is,igaz kifizeti a biztosításban,na deitthon mér is fizetünk???Én más ügyben voltam khban eddig mint szülés,nem is fizettem éreztem is a megkülönböztetést elég rendesen.Szval ezért mondom ne ítéld el ha valaki külön orvost fogad.Jogodban áll,az megint más ha nem fogadsz és annak dugod a zsebébe-az már nekem sem tettszik.d eaz a doki akit felkérsz az gyakorlatilag a te rendelkezésedre van-éjjel nappal ha szülsz vagy bajod van-persze ha jó a dokid,de ha nem jó nem maradok ott..Amígy valaki nem fogad az bemegy és vkinél szül..ezt is meglehet.Az pedig,hogy komplikácio lesz vagy sem sajna nem lehet kiszámolni elre de úgy gondolom nem az orvos hibája..pl az oxigén hiány-vagyis többnyire nem.Attól meg,hogy sztárolnak valaki nem biztos,hogy tud is-én tudom,mert mondom orvosok özt mozgok,szval sajna az emberek a fehérköpenyeseket istennek nézik sokszor és ez elég nagy baj.De ezen mi nem tudunk segíteni,ha meg mártirkodik az ember akkor mutasd meg,hogy te milyen jól tudod én nyugodtabb vagyok ha olyan kezei között vagyok akit ismerek-mint akit nem,de ez mindenkienk a saját döntése legye és nem elítélendő.Ezt minden másra is rá lehetne vetíteni nem csak az egészségügyre..van akinek semmi pénze mégis új autót vesz igaz nyögi a kiadásait ,de van egy új autója elmondhatja magáról..akkor ez mi ha nem képmutatás..pedig lehet a számlákat kéne rendezni...na de ez megint más dolog.Mindenki annyit engedjen meg magának és arra költsön amire akar.A magán orvos egy szolgáltatás ellátással társítva.Az sztk eüi ellátás.Sok ülönbség van sztem.37hetes kismama
2008. jún. 26. 10:14
 12/19 anonim ***** válasza:
veszprémben tilos orvost fogadni egy jó ideje (pontossan nem tudom mióta). mindenki az éppen ügyeletes orvosnál szül. eleinte nagy volt a felháborodás a kismamák részéről. de érdekes módon egy ott szült nőt sem lehet hallani panaszkodni. pedig a környezetemből mindenki ott szült. teljesen elégedett anyukák jönnek haza. mielőtt ideköltöztünk, más városban fogadott osztályvezető főorvos mellett elvesztettem egy 21 és egy 27 hetes terhességet. elintézte a doki hogy úgylátszik én képtelen vagyok kihordani egy terhességet. elmentem egy sima "mezei" rendelésre, megplasztikázták a méhszájat amiután szültem egy 4 kg-os fiúcskát aki már 9 éves és most várja a kishúgát.Nem mindig jó a fogadott orvos mint a példám mutatja. és szerintem is nagyon elszálltak a "hálapénz" nagyságát illetően is.
2008. jún. 26. 11:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Tök igazatok van én csak probálom mindenkinek kinyitni a szemét mert sokan vannak még akik nem olyan tájékozottak,hallotam olyat is ,hogy félmillió meg durvábat .nem tudom hovátartunk mármint az ország én is tudnám másra költeni pl a lányomra és fogom is.
2008. jún. 26. 13:46
 14/19 anonim ***** válasza:

Bemásolom egyrégi válaszomat, egy hasonló kérdésből:

"Úgy látszik nekem nagyon jó dokim volt. A terhesség során végig hozzá jártam magánrendelésre, mert munka mellett nem tehettem meg, hogy órákat üljek sorban az SZTK-ban. A 9 hónap alatt össz-vissz 3x fogadott el pénzt (magánrendelésen), így a szülésnél még csak 15 000 FT-nál tartottunk. Este egy családi összejöveteléről jött be a szülésemre, nagyon rendesen bánt velem. A kórházban nem fogadott el tőlem semmit, utána a magánrendelésére mentem vissza 6 hetes kontrollra ott meg közölte, hoy rendelésen 5000 Forint a tarifa. Így a terhességem fogadott dokival (főorvos) nem került többe mint 20 000 Forint. És a másodikat is nála szeretném majd szülni, mert nagyon normális. Aki meg nem jár magánhoz, az ne nézze le azokat akik fogadnak orvost. Nekem is mindenki azt mondta, hogy felvett a pénz, mert a főorvos úr betege vagyok. De nekem problémás terhességem volt, és így sem volt pénzéhes, azt a pénzt meg egyáltalán nem sajnáltam tőle."

Azóta is sokat segített nekünk. Körbetelfonálta az ismerőseit, sokat segített a megfelő orvosok kiválasztsában a lányunk műtétére. A lányomat azóta ő kezeli, pedig csak 4 hónapos :), de a Ő a nőgyógyászat kedvenc betege :). Remélem hamarosan jön a kistesó, mert 2 év múlva nyugdíjba megy:(.

2008. jún. 26. 19:28
 15/19 anonim válasza:
en romaniaban lakom es most vagyok 8hetes terhes.en is maganorvosnal vagyok es itt ki vannak irva a fix tarifok.egy normalis szules 3500lej,kb230000 ft.a vizsgalatokat is mind kell fizessem de nem banom,mert itt legalabb emberkent viselkednek velem es a babaval,nem mint az allami korhazakban,ahol mindenki rohan es elvarja hogy fizess es nem is olyan banasmodban reszesulsz.
2008. jún. 30. 23:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Én magán orvoshoz járok, első babámmal alkalmanként 8 volt amikor elkezdtem hozzá járni, aztán nem sokkal később emelkedett, most már 11 ezernél járunk.

Nem olcsó. a szülésnek is fix szabott ára van. előre megkérdezetem, elmondta, ha nincs annyi, adok annyit amennyit tudok.

Nem ezen múlilk, hogy milyen szülés lesz, bár azért egy kicsit igen.

mert tudom, hogy ő kényelemből nem fog császározni! éjjel 2-kor felhívhatom, ha úgy érzem gond van és felveszi a telefonját.

amior szültem, hiába van rendelési ideje, benn volt a kórházban és végig amíg ott volt a kezemet fogta és mindenről tájékoztatott ami történt, hogy hogyan állunk. Egy szó mint száz, velem törődött és a babámmal, hogy mi biztonságban legyünk, és a szülés is renben biztonságban, komplikáció nélkül follyon le.

Én elfogadtam a feltételeket amikor hozzá kezdtem jráni, üzleti alapon tekintek a dolgora, és tökéletesen megbízom a döntésében.

Igen ebben benne lehet, hogy azért hív vissza hamarabb, hogy hamarabb kapjon pénz. De talán naívnak tartotok: miért tenné? - addig járok hozzá amíg elégedett vagyok és úgy érzem tökéletesen elégedett lehetek.

Soha olyan esetben amikor már orvos már műtétet javasolt nem akart késhez nyúlni! és nekem ez nagy biztonság! Ha meg lehet oldani másképp, csak azért, mert az orvosnak egyszerűbb és gyorsabb vágni, Ő mégsem tette. Nekem ez fontos.

2008. júl. 1. 14:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én az első szülésemért elég kemény pénzeket fizettem, már ami az én pénztárcámat illeti. A baj csak ott kezdődött, hogy 6-kor beadhatták volna az érzéstelenítőt, de a fogadott orvosom úgyis 8-ra jön dolgozni, így 6 órakor már nem szólnak neki. Persze mikor bejött , bement még egy műtétre, és elment vizitelni, és csak utána jött és adta be az epidurálist fél 12-kor, és 12: 35-kor szültem. Sok hatása nem volt, úgyanis úgy hasbarúgtam vele az orvosomat, hogy majdnem kirepült a szülőhelységből.

A 2. szülésemnél nem követtem el ezt a hibát. Nem fogadtam orvost. Szüléskor tök rendesek voltak velem. Mindenki. Igaz, hogy történt egy "kis" gikszer, ugyanis aki levezette a szülést, egy kontár volt, és rosszul varrt össze. Véreztem. Egy óra múlva berakott még 2 öltést, és mikor így is véreztem, szóltak a főorvosnak, hogy mi legyen, bontsák-e fel. Erre én elkezdtem hisztizni. Az lett a vége, hogy betoltak a műtőbe, fölbontották és újravarrtak.A főorvos másnap is lejött az osztályra, és megnézte a sebet, hogy milyen. Szóval így is kedvesek voltak. Igaz, ha lett volna orvosom akkor biztos nem varrt volna mégegyszer, de orvos mellett is többet kínlódtam. Szóval, ha szenvedek, akkor már inkább pénz nélkül.

2008. júl. 1. 18:20
 18/19 anonim válasza:
En az egyesult allamokba szulok,mivel nincs biztositasunk medicaidet kapok semmiert nem kell fizetnunk,ha a doki kerne penzt ki is rugjak ,en is undoritonak talalom hogy mesz es fizetsz maximum aha megszultel vennel egy ajandekotes kesz.Aki a boltba elado az se kap minden egyes vevo utan jutalekot mert eladott neki vmit,mindenki fizetesbol el es ezt tudtommal a doki is kapja.
2008. júl. 23. 15:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát logikusnak tűnhet az érvelésed, de én talán kevésbé bánom, ha a boltan lejárt ad az eladó, mert azt csak kidobom. de az orvosnak több a felelőssége, és ha fizetnem kell azért, hogy odafigyeljenek rám, akkor fizetek :) amúgy számlára.

Én hiszek abban, hogy szolgáltatás és szolgáltatás között van különbség. Egy szülés esetében meg kettőnk ÉLETÉRŐL van szó. nem csupán egy gyomorrontásról.

Valóban mindenki fizetésből él, az orovos is. Tudod, egy "életmentő" műtétért több péntz is kap mint egy sima szülésért. arról nem beszélve, hogy 8-10 óra munka helyett mindőssze fél óra alatt végez. Te az orovos helyében melyiket választanád?

De engem azért ne vágjon meg, mert attól Ő jobban jár!

2008. aug. 4. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!